Dunlop Trailmax Raid je najnovejša vsestranska guma za potovalne enduro motocikle z več oprijema v vseh vremenskih razmerah

You are currently viewing Dunlop Trailmax Raid je najnovejša vsestranska guma za potovalne enduro motocikle z več oprijema v vseh vremenskih razmerah

Popolnoma nova pnevmatika Dunlop Trailmax Raid je zasnovana za 50 % cestno in 50 % terensko uporabo ter združuje strokovno znanje in tehnologijo iz Dunlopovega obsežnega programa za avanturistično vožnjo in potovanja na dolge proge ter tehnologijo iz sektorja terenskih vozil. Pnevmatika je primerna za široko paleto motociklov, od srednjega razreda pa vse tja do velikih potovalnih enduro motociklov. Njeni aduti so dobre terenske zmogljivosti in predvidljivost v kombinaciji z odličnimi zmogljivostmi v mokrem vremenu in zmogljivostmi za avanturistične vožnje.

Dizajn in zasnova črpa navdih iz puščavskih relijev in se srečuje z vodilno tehnologijo cestnih pnevmatik!

Zasnovo pnevmatike Trailmax Raid je navdihnila Dunlopova pnevmatika D908 RR, izključno terenska pnevmatika za reli, za katero so značilni izraziti bloki na tekalni plasti, ki so zdaj ključni del novega profila. Med temi bloki so ojačitve, ki izboljšujejo vodljivost in stabilnost pri težjih motociklih, medtem ko oprijem pri večjih naklonskih kotih pri vožnji po cesti zagotavljajo manjše razdalje med bloki in veliki sredinski bloki na zadnji pnevmatiki.

Kombinacija Dunlopovih izkušenj združuje edinstven profil in zasnovo osnove, ki dajeta zanesljiv občutek in optimalno ravnovesje med sprednjim in zadnjim delom pnevmatike.

Mešanica Hi-Silica: Povečan delež silicijevega polnila spodbuja prožnost zmesi pri nizkih temperaturah, kar izboljšuje oprijem v mokrem in hladnem vremenu ter veča število prevoženih kilometrov. Sama zmes je povsem nova formula, ki združuje lastnosti, potrebne za vožnjo po terenu, z lastnostmi Dunlopovih cestnih pnevmatik.

CTCS: Dunlopov sistem za nadzor napetosti karkase zagotavlja enakomerno napetost po celotni širini karkase. S tem se optimizira stična površina.

JLB: Brezsklepni pas je Dunlopov zaščitni znak, razvit na dirkah svetovnega prvenstva, ki povečuje vzdržljivost in konstantost občutka v vožnji.

Nova pnevmatika se uvršča v Dunlopovo ponudbo pnevmatik Trailmax Meridian, ki je od svoje predstavitve pred tremi leti postala zelo priljubljena pnevmatika za avanturistične ture. Trailmax Meridian ponuja terenske zmogljivosti za občasno uporabo, medtem ko je pnevmatika Trailmax Raid zasnovana posebej za voznike, ki iščejo terensko zmogljivost.

Ponudba pnevmatik Trailmax Meridian sega od pnevmatike Trailmax Meridian do povsem terenske pnevmatike D908 RR in je del ponudbe, ki vključuje izjemno vsestransko pnevmatiko Mutant, cenovno usmerjene pnevmatike Trailmax in Trailmax Mixtour.

Dunlop: “Z vidika voznika pnevmatika Trailmax Raid zagotavlja zanesljivo zmogljivost na mokrih cestah, s tem pa še večjo vsestranskost, kot bi lahko pričakovali od pnevmatike, ki zagotavlja tudi odlično zaviranje in oprijem na terenskih cestah.”

Dunlop: "Z vidika voznika pnevmatika Trailmax Raid zagotavlja zanesljivo zmogljivost na mokrih cestah, s tem pa še večjo vsestranskost, kot bi lahko pričakovali od pnevmatike, ki zagotavlja tudi odlično zaviranje in oprijem na terenskih cestah."