Ekskluzivni Triumph T120 Bonneville Black DGR Edition za uglajene gospode (in gospe)

You are currently viewing Ekskluzivni Triumph T120 Bonneville Black DGR Edition za uglajene gospode (in gospe)

Triumph T120 Bonneville Black DGR Edition je posebna izdaja klasičnega motocikla, izdanega v čast svetovnega gibanja Distinguished Gentleman’s Ride (DGR). Ta posebna izdaja združuje klasični slog s sodobnimi tehnološkimi izboljšavami, zaradi česar je popoln motocikel za tiste, ki želijo uživati v vožnji in to s stilom.

Ekskluzivna serija, omejena na samo 250 motociklov, The Distinguished Gentleman’s Ride Limited Edition je nastala ob 10. obletnici partnerstva med podjetjem Triumph in dobrodelno organizacijo Distinguished gentleman’s ride.

Dogodek DGR smo za tiste, ki ga še ne poznate opisali na koncu novice, najprej pa se posvetimo motociklu. Triumph T120 Bonneville Black DGR Edition se zgleduje po klasičnem modelu Bonneville iz leta 1959. To je motocikel s klasičnim dizajnom in tehnologijo, ki jo dandanes pričakujemo na motociklu. Na primer sodoben LCD zaslon, ki seveda prikazuje vse pomembne informacije o vožnji, ima 1200-kubični motor, ki razvije 80 konjskih moči in 105 Nm navora. Opremljen s 6-stopenjskim menjalnikom, LED lučmi in ABS zavorami. Poleg tega ima motocikel tudi izpušni sistem Arrow, ki seveda zagotavlja močan zvok, hkrati pa tudi izboljšano zmogljivost.

Motcikel je zasnovan tako, da zagotavlja odlično zmogljivost in udobje med vožnjo. Z nizkim sedežem in športnim krmilom lahko voznik udobno obvladuje motocikel, hkrati pa se z vzmetenjem Enkei, ki skrbi za udobje in stabilnost, počuti samozavestno na cesti.

Bel podaljšek na sprednjem blatniku, predstavlja simbol upanja v boju proti raku prostate in duševnemu zdravju moških.

Triumph in DGR

Barvno shemo je navdihnil slog DGR. Tri barve, uporabljene na motociklu, predstavljajo elegantno obleko, ki jo nosijo udeleženci DGR po vsem svetu. Črna je tista barva, ki prevladuje na moških oblekah in seveda tudi na celotnem motociklu, zlata pa lepo poudarja logotip DGR.

Triumph vsako leto nagradi udeleženca dogodka, ki je s svojo dobrodelno kampanijo zbral največ denarnih sredstev za blagajno DGR. Srečnež bo tako letos nagrajen s prav prvim iz special edition serije Bonneville T120 black DGR edition, ki ga bo krasila številka 001. 

Bonneville Black DGR Edition je odličen motocikel za tiste, ki iščejo kombinacijo klasičnega sloga in sodobnih tehnoloških izboljšav, in ne navdušuje samo s svojim izgledom in zmogljivostjo, ampak tudi s svojo dobrodelno noto. Čeprav je izdelan v omejeni seriji, pa bo zagotovo našel mesto v srcih mnogih motoristov, ki se želijo pridružiti boju proti raku prostate in izboljšanju duševnega zdravja moških.

Distinguished Gentleman’s Ride

Distinguished Gentleman’s Ride je dobrodelna akcija, ki jo je leta 2012 ustanovil Mark Hawwa, avstralski motorist in navdušenec nad starodobnimi motocikli. Dobrodelni dogodek se odvija v maju, ko se tisoče motoristov po vsem svetu zbere na organiziranih vožnjah v gosposkem slogu in tako zbirajo sredstva za raziskave raka prostate in pomoč pri izboljšanju duševnega zdravja moških. Do danes je organizacija DGR zbrala že več kot 30 milijonov dolarjev in je prisotna v več kot 100 državah in več kot 800 mestih po svetu.

V Sloveniji dobrodelni dogodek že od leta 2013 organizira društvo Brkonja – Osveščevalno Društvo Za Podporo In Promocijo Zdravja Moške Populacije. Dogodek se bo odvijal v soboto, 20. maja 2023. Začetek vožnje bo v Ljubljani, konec pa v Kamniku. Če želite biti del dobrodelnega gibanja, ki se odvija po celem svetu, letos predvidoma v več kot 900 mestih, se brezplačno, a obvezno prijavite na spletnem mestu gentlemansride.com, na tem mestu pa pridobite tudi več informacij o samem poteku dogodka.

Triumph motocikli

Andraž Kopitar

Foto: Triumph motorcycles