Prihaja Fantic enduro – 300 kubični dvotaktni enduro iz Italije z japonsko tehnologijo

You are currently viewing Prihaja Fantic enduro – 300 kubični dvotaktni enduro iz Italije z japonsko tehnologijo

Fantic morda danes ni najbolj prepoznavno ime v svetu enduro športa in motokrosa, a ta severnoitalijanska tovarna kjer motocikle izdelujejo že od leta 1968 se je v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja kar uspešno merila v motokrosu, enduru in celo trialu. Danes, natančneje zadnjih nekaj let pa doživlja razcvet na platformi yamahinih motokrtos in enduro strojev. Za modelno leto 2024 pa pripravljajo veliko novost – 300 kubični dvotaktnik z neposrednim vbrizgom goriva! Več o tem pa v nadaljevanju…

Pri MotoXgeneration so prevedli intervju, ki so ga objavili na specializirani spletni strani Enduro21, kjer so se pogovarjali z Davidejem Guarnerijem, nekdanjim zmagovalcem dirk EnduroGP in ISDE, zdaj pa Fanticovim uradnim testnim dirkačem, da bi izvedeli, kaj se dogaja z njihovim 300-kubičnim dvotaktnikom z elektronskim vbrizgom goriva – ali prihaja na trg konec leta 2023?

 Nov, težko pričakovani agregat je v zadnji fazi razvoja

 Fanticovi tekmovalci s 300-kubičnim modelom dirkajo v svetovnem prvenstvu EnduroGP že dve leti. V zadnjem času z njim blesti predvsem Albin Norrbin z zmagami v razredu Junior in uvrstitvama med najboljših deset po času v skupnem seštevku na dirkah za Veliko nagrado Švedske in Slovaške.

Vse to je dosegel na modelu z uplinjačem. Motocikel z vbrizgom goriva še ni bil predstavljen (čeprav se čedalje bolj govori, da bi ga lahko videli letos), zato smo želeli izvedeti, kako je s tem, ali se bo ta stvar uresničila. Ali se bo z njim smelo voziti po običajnih cestah? Ali bo izpolnjeval homologacijska pravila? In kar je še pomembnejše, kdaj ga bomo lahko videli. No tu je povezava na obljubljeni intervju objavaljen na strani MotoXgeneration!