Aprilia RSV4 Factory in Tuono V4 Factory za zbiratelje

You are currently viewing Aprilia RSV4 Factory in Tuono V4 Factory za zbiratelje

Vrnila se je ikonična barva prvega zmagoslavja Maxa Biaggija v Brnu, zmage, ki je pomenila začetek zgodovinske športne zgodbe, popolne prevlade, ki je obsegala sedem naslovov svetovnega prvaka, 44 zmag in 102 uvrstitvi na stopničke.

Da osvežimo spomin….
Bilo je 26. julija 2009, ko je Max Biaggi na dirkališču v Brnu dosegel prvo nepozabno zmago za krmilom dirkalnika Aprilia RSV4 v svetovnem prvenstvu Superbike. Takrat tega nihče ni mogel vedeti, a to je bila prva epizoda zgodbe, ki je postala legendarna. To je bil začetek ene najbolj zmagovitih zgodb posameznega modela v WSBK prvenstvu z izjemno zbirko sedmih naslovov svetovnega prvaka (3 za voznike in 4 za proizvajalce), 44 zmag in 102 stopničk.

Letos Aprilia praznuje to prvo zmago za znamko in vrača ikonično barvo, ki simbolizira spektakularni športni debi modela RSV4 na kronskem dragulju serije V4: superbike RSV4 Factory in hipernaked Tuono V4 Factory. V tej posebni različici sta RSV4 Factory in Tuono V4 Factory serijsko opremljena tudi s karbonskimi dovodi zraka za sprednje zavore in s karbonskim sprednjim blatnikom. Postopno številčenje modela je prikazano na rezervoarju za gorivo. Zato st ata motocikla primerna tudi za zbiratelje!

Posebna oštevilčena izdaja SE-09 SBK je bila prvič javno predstavljena med vikendom dirke MotoGP Grand Prix of the Americas v Austinu v Teksasu.


Tovarniška dirkača Aprilia Racing, Aleix Espargaró in Maverick Viñales, trenutno protagonista vrhunskega svetovnega motociklističnega prvenstva na prototipih RS-GP iz Noale, sta v tej novi, vznemirljivi in sugestivni različici krstila RSV4 Factory in Tuono V4 Factory.

Karbonski dodatki za dirkaški izgled in boljše zmogljivosti na stezi.

Stroji Aprilia V4 Factory SE-09 SBK se odlikujejo po grafiki, v kateri prevladuje črna barva z značilnimi rdeče-belimi dodatki na zgornjem oklepu, ustju, rezervoarju goriva in zadnjem oklepu, natanko tako kot RSV4, ki je ob svojem debiju na odru WSBK osvojila zmago. Nezamenljiva mešanica v svoji barvni preprostosti, ki znamko iz Noale in njeno legendarno športno zgodovino prikliče v zavest vsakega motociklističnega navdušenca.

Kako se peljeta Aprilia Tuono V4 in RSV4 Factory si lahko pogledate v videu: