Bi vozili tak električni motocikel? Zero SR-X prototip kot iz video igre

You are currently viewing Bi vozili tak električni motocikel? Zero SR-X prototip kot iz video igre

Zero je v sodelovanju s podjetjem Huge Design iz San Francisca izdelal to superfuturistično podobo električnega športnega potovalnika SR/S te znamke. SR-X s širokim nosom in repom ter širokim žarometom je videti, kot da bi zapeljal naravnost iz ZF filma ali računalniške igrice.

Ko je prišla prva ustrezna nadgradnja z naked modelom SR/F in popolnoma opremljenim modelom SR/S leta 2019, je prinesla veliko povečanje zmogljivosti, saj se je razveselila zverinskega navora 190 Nm, 110 konjskih moči (82 kW) in dosega do 323 km z opcijskim “rezervoarjem energije” na krovu.

Videz je seveda subjektiven, vendar je bil SR/S precej konservativnega videza.

Toda zdi se, da je Zero pripravljen platformo popeljati v novo in zelo razburljivo vizualno smer. Podjetje je dalo model SR/S Billu Webbu iz podjetja Huge Design iz San Francisca in mu dovolilo, da se je na njem izživel.

Koncept SR/X, ki je tako nastal, je brezsramno težak spredaj, z okvirjem in motorjem, ki se lepo vidita za športnim oklepom.

Pod motorjem je drobovje večinoma nedotaknjeno, zato to še zdaleč ni popolna prenova. Vendar je učinek vseeno izjemen; SR/X popelje Zero na superfuturistično mesto in bi na cesti obračal glave, če ne bi bili vsi zatopljeni v svoje pametne telefone.

Po besedah podpredsednika Zerovega oddelka za razvoj izdelkov Briana Wismanna koncept “presega pričakovanja in kaže pot naprej našim notranjim oblikovalskim ekipam” – tako da bo morda kaj takega nekoč res prišlo v proizvodnjo. Najbrž bi bil videti precej manj zabaven in futurističen, če bi imel na sebi nekaj ogledal, smernikov in registrsko tablico.

Peter Kavčič

Foto: ZERO