BMW GS Trophy – Tudi Slovenci imamo možnost sodelovati leta 2024!

You are currently viewing BMW GS Trophy – Tudi Slovenci imamo možnost sodelovati leta 2024!

Prizorišče BMW Motorrad International GS Trophy 2024 je bilo določeno: tokratna terenska avantura z motorji BMW, se bo odvijala v Namibiji. International GS Trophy, ki je potekal že na vseh celinah sveta, se leta 2024 vrača tja, kjer se je vse skupaj začelo leta 2008 – v Afriko. Čeprav Slovenija ne bo imela svoje ekipe imamo možnost sodelovati v mednarodni ekipi kar je velika novost.

Fascinantne znamenitosti Namibije vključujejo veličastne pokrajine ter edinstveno floro in favno. Ko pade noč, potem ko se vroč dan zaključi s temno rdečim sončnim zahodom, se nad tem rajem, ki se nahaja na atlantski obali jugozahodne Afrike, razprostira spektakularno zvezdnato nebo. Skratka, potovanje v fascinantno Namibijo bo v mnogih pogledih povsem edinstvena izkušnja – predvsem pa prava moto avantura! 

Nacionalni kvalifikacijski krogi in prvi mednarodni kvalifikacijski krog za mednarodno ekipo na dnevih BMW Motorrad 2023.

Do uradnega začetka BMW Motorrad International GS Trophy 2024 je še nekaj časa. Medtem pa nacionalni kvalifikacijski krogi ponujajo napoved tega, kar prihaja. Po vsem svetu bo potekalo 15 nacionalnih kvalifikacijskih dogodkov in en mednarodni kvalifikacijski krog, ki bo usposobljenim strokovnjakom za vzdržljivost pokazal svoje sposobnosti.

Za zagotovitev mesta v eni od 22 reprezentanc morajo udeleženci opraviti vaje GPS navigacije, terenske vožnje in tehnične preizkuse. Ženske ekipe, ki bodo prevladovale na nacionalni ravni, si bodo priborile pot na mednarodni ženski kvalifikacijski krog, kjer bo skupaj s 16 moškimi ekipami izbranih za tako želene sedeže na letalu za Namibijo skupno šest ženskih ekip.

Za kvalifikacijski krog za  BMW Motorrad International GS Trophy 2024  med potrjenimi državami žal še vedno ni SLovenije. A to še ni razlog za obup…

BMW Motorrad v okviru Dnevov BMW Motorrad, ki potekajo v Berlinu od 7. do 9. julija 2023, ponuja mesto v mednarodni ekipi, ki se bo prvič kvalificira od 6. do 8. julija 2023, da bi še več navdušenim enduro voznikom omogočilo sodelovanje na Int. GS Trophy 2024 v tako imenovani mednarodni ekipi. Povezava do strani za prijavo bo na voljo na gstrophy.com marca 2023.

Možnosti so seveda majhne, a veste kaj je nekoč rekel Nelson Mandela,… ko ti uspe nekaj za kar so prej vsi mislili, da je nemogoče kar naenkrat postane …mogoče!

Peter Kavčič

Foto: BMW Motorrad