BMW R 18 kot ekstremna klasična predelava. Uganete koliko stane?

You are currently viewing BMW R 18 kot ekstremna klasična predelava. Uganete koliko stane?
FOTO © BEN OTT

Dirk Oehlerking lastnik delavnice Kingston Custom je po Rolandu Sandsu na delovno mizo postavil BMW R 18  in vanj zapečatil svoj neponovljivi slog oblikovanja.

Kingston Custom je znan po svojih izjemnih prilagoditvah. Toda, če ste pričakovali, da se bo mojster, ki je znam tudi po zelo radikalnih predelavah poglobil v totalno razdiranje motocikla ste se zmotili. BMW R 18 je pustil v osnovi precej serijskega.

FOTO © BEN OTT

Takole je komentiral svojo odločitev, da ostane zvest zasnovi točno takšni kot je: ‘BMW R 18 je tako popoln, da sem tehnologijo pustil nedotaknjeno. Okvir je 100-odstotno originalen in tako izpopolnjen, da se tu ne sme ničesar spreminjati.’ Zato se je posvetil nadgradnji in detajlom. Največji izziv je predstavljala izdelava aerodinamičnega oklepa z značilno ‘ledvičko’ po kateri slovi BMW. Prav tako je original zamenjal z ročno izdelanim krmilom in blatnikom.

FOTO © BEN OTT

Prav posebno umetniško delo je v črno usnje oblečen sedež, ki izraža pozornost do detajlov in rokodelsko spretnost. Za prepričljiv zvok največjega bokserskega motorja BMW skrbi nov izpuh, ki je skladno z linijami oklepa speljan  proti zadnjemu delu.

FOTO © BEN OTT

Popolnoma serijski BMW R18 je na voljo od 22.489 evrov, oziroma 264 evrov mesečno s financiranjem 3asy Ride. Koliko stane predelava pa lahko samo ugibamo. Koli torej? Naša ocena je, da BMW R 18 z imenom ‘Duh strasti’ ki ga je predelal Dirk Oehlerking, stane med 80.000 in 100.000 evri.

FOTO © BEN OTT

Kdo je Dirk Oehlerking?

FOTO © BEN OTT

Dirkač, oblikovalec in obrtnik motociklizma Dirk Oehlerking v svojem “Duhu strasti” znova dokazuje, da ne samo, da razume svojo obrt, ampak jo je pri svojem delu že večkrat nadgradil. Pohvali se s 35 letnimi izkušnjami. Zanj se postopek oblikovanja začne že dolgo, preden z roko nariše prve skice: ‘Pred tem sem veliko premislil. Moji motocikli vedno izražajo dušo, čarobnost in značaj. So izjemni primerki, zato zahtevajo veliko skrb in pozornost. Ko se odločam, na kakšen slog se želim osredotočiti, se mi v mislih nenehno pretakajo slike. Ko se odločim je vse jasno.  Začnem s svinčnikom in prvo skico, nakar nadaljujem s sodobnejšo tehniko in rišem s pomočjo elektronskega pisala. Potem nadaljujem, in končam šele takrat, ko v srcu začutim, daje to točno to kar sem si zamislil!’