BRP bo šel (tudi) na elektriko

You are currently viewing BRP bo šel (tudi) na elektriko

Kanadski BRP je razkril svoj 5-letni načrt, kjer bo v vsako svojo produkcijsko linijo do konca leta 2026 vključil električne modele. Da bo cilj dosežen, ima BRP namen vložiti kar 300 milijonov ameriških dolarjev v naslednjih 5 letih v razvoj proizvodov, specializirano opremo, infrastrukturo, proizvodno orodje in naprave. 

Prvi produkt bo trgu predstavljen predvidoma v naslednjih 2 letih, nakar bo sledilo hitro uvajanje v vse produkcijske linije. “Vedno smo govorili, da elektrifikacija ni bila vprašanje ‘če’ ampak ‘kdaj’. Danes smo zelo vznemirjeni, da lahko razkrijemo več detajlov našega načrta za dobavo izdelkov, ki oblikujejo trg ter bodo izboljšali izkušnjo kupcev s ponudbo novih električnih opcij,” pravi José Boisjoli, predsednik in direktor.

Alta – električni motokros

Glede na to, da je leta 2019 BRP kot eden vodilnih gigantov na področju rekreativnih vozil na terenu, cesti, vodi in snegu prevzel ALTA Motors, ki je doslej edina predstavila zares konkurenčen motokros motocikel na električni pogon se sprašujemo ali bodo morda z elekrifikacijo začeli prav na dveh kolesih?

Morda pa bo Can – Am obudil nekdaj slavno ime tudi na področju terenskih motociklov?

Can – Am Ryker, bo morda kmalu zapeljala na cesto tudi električna izvedba?

Kaj zmore eletrična Alta za motokros si lahko ogledate v tem zelo zanimivem videu: