Distinguished Gentleman’s Ride Ljubljana 2023

You are currently viewing Distinguished Gentleman’s Ride Ljubljana 2023
Distinguished Gentleman's Ride Ljubjana, Slovenia 2023

Enajstič zapored se je odvila dobrodelna vožnja z razlogom, Distinguished Gentleman’s Ride Ljubljana 2023. Distinguished Gentleman’s Ride združuje voznike klasičnih in starodobnih motociklov po vsem svetu.

Previous slide
Next slide

V soboto, 20. maja se je v Lljubljani zbralo več kot 150 dobrodelnih motoristov, ki so se udeležili dogodka gosposka vožnja z razlogom. Ta dogodek je poziv k pozornosti prepoznavanja duševne stiske moških, tesnobnosti, depresiji in preprečevanju moške samomorilnosti ter zavesti k rednemu samopregledu za preprečevanje visokega števila moških z diagnozo raka na prostati.

 

V več kot 120 državh, v skoraj 900 mestih se na isti dan zberejo gospodje (in gospe) v svojih ‘nedeljskih’ oblekah in se z zloščenimi dvokolesniki podajo na vožnjo, ki pritegne mnogo pogledov. Pozdravljanj in nasmehi so sestavni del počasne vožnje. Z vožnjo smo začeli v Ljubljani, postanek smo naredili v Češminovem parku v Domžalah, kjersta nas lepo sprejela županja gospa Renata Kosec in podžupan gospod Borut Ernestl. Z vožnjo smo nadeljevali proti Kamniku, kjer se je odvil zaključni del dogodka. Tudi v Kamniku nas je sprejel župan gospod Matej Slapar, velik podpornik naše vožnje z namenom.

Ni potrebno posebej poudarjati, da smo s svojo prisotnostjo, predvsem pa z netipično motoristično, gosposko opravo pritegnili mnogo pogledov in s tem tudi opravičili ta dogodek in naše poslanstvo. V dobrodelne namene smo prispevali približno 3 tisočake, na svetovnem nivoju pa nekaj miljonov evrov, s katerimi omogočamo programe in raziskave, ki zajemajo rakava oboleja prostatej in mentalnega zdravja moških. Društvo Brkonja, ki je to vožnjo organiziralo, se vsem vpletenim zahvaljuje za pomoč pri organizaciji, še več slik iz dogodka pa je vidnih na spletni strani društva Brkonja.

 

Torej, predzadnji vikend v maju, rezervirajte si ta dan že za naše naslednje dobrodelno druženje DGR 2024. Veseli bomo vaše podpore.