Dobrodelni gospodje z brki na motociklih ponovno skupaj

You are currently viewing Dobrodelni gospodje z brki na motociklih ponovno skupaj
  • DGR Slovenija 2022

Po dveh letih solo vožnje so se za dober namen ponovno zbrali in se zapeljali od Ljubljane do Kamnika. Dobrodelnega dogodka Distinguished Gentleman’s ride Slovenija 2022 se je udeležilo več kot 120 uglednih motoristov, ki so z umirjeno vožnjo in dobrodelno noto opozarjali na moške bolezni kot je rak na prostati in tudi na, v današnji družbi še vedno premalo izpostavjeno problematiko, duševne bolezni moških, ki nemalokrat vodijo do prezgodnje smrti. Več o tem lahko preberete na tej povezavi.

Motoristi so se za dober namen vozili že desetič. Tokrat je bil štart v Ljubljani in cilj v središču Kamnika.

Letošnji dogodek je bil še bolj poseben kot vsi do sedaj. Poleg vračanja življenja in navad po dveh epidemičnih letih, so letos obeležili okroglo, deseto obletnico voženj v Sloveniji.  S kratkim nagovorom sta vse zbrane pozdravila tudi oba župana, v Ljubljani gospod Jankovič in v Kamniku gospod Slapar. Dogodku in predvsem namenu tega druženja sta izrazila veliko podporo. Prijetno druženje in seveda obvezno slikanje so začinili s sladkim presenečenjem. Ob deseti obletnici so udeležence posladkali s torto, ki se je ni branil niti podpredsednik društva Onkoman, gospod Jaka Jakopič.

DGR lahko podpre vsak, po celem svetu potekajo voženj na isti dan v več kot 700 mestih.

Distinguished Gentleman’s Ride je dogodek, ki mu v celem letu ni vizualno enakega. To je projekt, ki ima med motoristi poseben status in poleg zanimive zgodbe in pojavnosti, hkrati spreminja življenja. Na isti dan se po celem svetu v več kot 100 državah in v več kot 700 mestih, zbere nepregledna množica lepo urejenih motoristov, ki vozijo zloščene dvokolesnike in nosijo svoje najlepše obleke, predvsem pa na ta poseben dan poskrbijo za neverjetno pozitivno energijo.

Elegantna oprava je del izročila DGR voženj.

Dobrodelni dogodek je v vseh teh letih zbral že več kot 35 milijonov evrov, ki so jih razdelili različnim ustanovam po svetu, za kar poskrbi partner našega dogodka, fundacija Movember. V Sloveniji smo tudi za podporo dogodka ustanovili društvo Brkonja – osveščevalno društvo za podporo in promocijo zdravja moške populacije, več o društvu in vsakoletnih dobrodelnih vožnjah si lahko preberete najdete na spletni strani brkonja.si.

Videlo smo kar nekaj znanih obrazov iz sveta motociklizma, manjkala ni niti ekipa Kanala A, ki pokriva dirke MotoGP.

DGR Slovenija 2022 so podprli: MOL, Občina Kamnik, Urban Studio, Caferacer kavarnica na Glavnem trgu.

Peter Kavčič

Foto: Ivo Pogorelčnik