Ducati WDW 2022 – dogodek za motoriste v znamenju presežkov

You are currently viewing Ducati WDW 2022 – dogodek za motoriste v znamenju presežkov

Po štirih letih se je konec julija odvila enajsta izdaja Ducatijevega »svetovnega tedna« (WDW 2022), dogodka, ki je na dirkališču Misano “Marco Simoncelli” združil voznike Ducatijevih strojev in ljubitelje sveta dveh koles v treh dneh strasti, zabave in nepozabnih izkušenj. Tam smo bili tudi mi.

Strast do znamke in želja po prisotnosti na velikem Ducatijevem srečanju sta v Misano privabila 80 000 obiskovalcev iz 84-ih držav, ki so kljub težavam na  poti (še vedno) zaradi Covida in izredno visokih temperatur zapolnili »paddock« dirkališča. Tudi v digitalnem svetu je bil dogodek na moč uspešen, saj je doživel več kot 6 milijonov obiskov platform. Najbolj pričakovana je bila zagotovo sobotna dirka prvakov, na kateri je nastopilo 21 Ducatijevih dirkačev, ki tekmujejo v prvenstvih MotoGP, Superbike in Supersport. Fantje so se pomerili na standardnih strojih Panigale V4 S in Panigale V2. Zmago je odnesel Pecco Bagnaia, dirkač razreda MotoGP, ki je postavil tudi najhitrejši. Številni navijači, ki so dirko spremljali s tribun dirkališča so poskrbeli za izjemno vzdušje, pridružilo se jim je več deset tisoč gledalcev, ki so doma spremljali prenos v živo na Ducatijevi spletni strani, dirko pa je v živo prenašalo devet mednarodnih televizij in spletnih pretočnih portalov.

Dirka tovarniških dirkačev.

Masovna petkova parada

Parada vedno postreže z zanimivimi idejami kako izstopati v množici.

Ob vseh aktivnost na dirkališču v Misanu je bila parada Ducatistov v petek zvečer eden vrhuncev enajste izdaje WDW-ja. Na največji paradi doslej se je zbralo ogromno število motociklov, ki so se  najprej zapeljali po stezi dirkališča, nato pa se zapeljali vzdolž obale in prispeli v Riccione, kjer se je ob glasbi Bennyja Benassija pozno v noč in sobotno jutro odvil žur »Scrambler Beach Party«. Na čelu “velike rdeče kače” se je peljal izvršni direktor Ducatija Claudio Domenicali, ob njem so bili dirkači razreda MotoGP in Superbike, med udeleženci parade pa je bilo opaziti tudi nekaj Ducatijev in ostalih znamk motornih koles s slovenskimi registrskimi tablicami. V soboto zvečer so se boksi s ciljno ravnino na dirkališču Misano spremenil v prizorišče peke hamburgerjev, nato so na velikem odru, ki je bil za to priložnost postavljen na mestnem stadionu Santamonica, navijače pozdravili Ducatijevi dirkači. Večer se je končal z DJ nastopom skupine Meduza in bogatim ognjemetom. Dogodek je ponovno potrdil, da ima Ducati na moč zveste privržence, ki rdeče stroje iz Bologne dojemajo več kot samo dvokolesnike. Zanje so preprosto način življenja.    

Scrambler še naprej piše uspešno zgodbo.

Nekaj številk svetovnega tedna Ducati 2022 in kratek video:

https://www.facebook.com/Ducati/videos/531643125417089

– V treh dneh so motocikli in avtomobili prevozili 5 805 krogov po stezi

– 51.000 fotografij, ki so jih posneli fotografi osebja, in 60 ur videoposnetkov

– 84 držav, iz koder so prišlu udeleženci

– 235 prisotnih uradnih klubov Ducati

– 30 število naslovov svetovnih prvakov nekdanjih in sedanjih dirkačev, ki so se udeležili WDW

– 15 modelov Panigale V4 S in 6 modelov Panigale V2 v posebnih barvah

– 33 minut je trajalo, da je kača Ducatijevih motociklov zapustila dirkališče Misano World Circuit “Marco Simoncelli” in oblikovala parado motociklov za cilj v Riccioneju

– 600 testiranj na simulatorju modela Panigale V4 R

– 22 ur žive glasbe DJ-jev

– 548 Ducatijevih delavcev je aktivno sodelovalo na dogodku

– 9 mednarodnih televizijskih in spletnih storitev prenosa je na svojem sporedu v živo prenašalo dirko prvakaov Lenovo Race of Champions

– 56 direktorjev in vodilnih podjetja Ducati iz Borga Panigale in podružnic podjetja Ducati po vsem svetu

Primož Jurman

Foto: Ducati, Primož Jurman