En milijon je neverjeten mejnik za ta najbolj priljubljeni motocikel BMW, ki je napovedal razkritje!

You are currently viewing En milijon je neverjeten mejnik za ta najbolj priljubljeni motocikel BMW, ki je napovedal razkritje!

21. junija 2023 je v tovarni BMW Motorrad v Berlinu-Spandauu s proizvodne linije zapeljal 1.000.000. GS z bokserskim motorjem – BMW R 1250 GS.

Motorna kolesa BMW v Berlinu izdelujejo od leta 1969, modeli BMW Motorrad GS z bokserskimi motorji pa od leta 1980. Unikatni in pristni motocikli imajo tako vsestranske lastnosti, da so v zadnjih desetletjih spodbudili nešteto motorističnih navdušencev na potovanja v oddaljene dežele, spektakularna pustolovska potovanja in odprave v najbolj oddaljene predele našega planeta. Vse to zmore BMW R 1250 GS, lahk opa je tudi stroj s katerim preprostor uživaš v vožnji po Sloveniji in njeni okolici.

Tu je test še vedno aktualnega modela BMW R 1250 GS

Novi BMW GS 1300 prihaja konec septembra!

Najnovejša izdaja zdaj že legendarnega modela BMW GS z bokserskim motorjem – R 1300 GS – bo predstavljena 28. septembra 2023 na slovesni otvoritvi novega BMW Motorrad Welt v Berlinu. Po vohunskih slikah sodeč bo motocikel ohranil značilni izgled, prinaša pa kup novih tehnologij, od asistenčnih sistemov do izjemne varnosti. Kot kaže pa bo tudi nekoliko lažji, saj so uspeli narediti motor in detajle, ki pripomorejo h kompaktnosti celotnega motocikla.

Peter Kavčič

Foto: BMW Motorrad