Gre Andrea Dovizioso v motokros ali na Hondo namesto Marca Marqueza?

You are currently viewing Gre Andrea Dovizioso v motokros ali na Hondo namesto Marca Marqueza?
Andrea Dovizioso na Yamahi

Zvezdnik MXGP Glenn Coldenhoff ,ki v letošnji sezoni vozi na Yamahi je v zadnjih dneh opravil del priprav na bližajoč začetek sezone v Italiji. Na treningu sta se mu pridružila tudi dva MotoGP zvezdnika, Andrea Dovizioso in Danilo Petrucci. Nad Dovoziosom je bil nizozemski motokrosist navdušen.

Govorice namigujejo da bo Andrea Dovizioso vsaj na začetku sezone zamenjal Marca Marqueza?
V zadnjem času so vse glasnejše govorice, da bi Dovizioso v primeru Hondinega klica do vrnitve, vsaj v začetku sezone, nadomeščal še vedno poškodovanega Marqueza. A to je morda bolj Dovijev medijski spin, bolj verjetno je, da se bodo Japonci (če bo prišlo do tega) odločili za preverjenega Stefana Bradla. Marc Marquez sicer trenira za čim hitrejši povratek na steze.

Dovizioso na Yamahi skoraj kot profesionalec

Tovarniški voznik Yamaha MXGP Glenn Coldenhoff se je v Italiji na testiranjih Yamahe  YZ450FM ob tej priložnosti zapodil po stezi  Cross Park v Cavallari z bivšim Ducatijevim voznikom razreda MotoGP Andreo Doviziosom, kasneje pa se še z Danilom Petruccijem. Coldenhoff je bil nad Doviziosojevim predstavo navdušen: “Precej dober je. Ima dobro hitrost in lep stil,« je povedal Nizozemec. Dovi, ki vozi 250-kubično Yamaho je v enem krogu za tovarniškem MXGP dirkačem Glenom Coldenhoffom zaostal le sedem sekund. »Preučeval je moj slog vožnje in postavljal vprašanja, ki so bila na mestu. Mislim, da je tip dirkača, ki se vedno želi učiti in posveča pozornost podrobnostim,« je o Italijanu povedal zvezdnik MXGP.

Tule je video, ki prikazuje kako pomemben je motokros za Dovija.

Primož Jurman, Foto: MXGP