Honda CMX 1100 Rebel – test velike Honde z nizkim sedežem

You are currently viewing Honda CMX 1100 Rebel – test velike Honde z nizkim sedežem

Tretji član družine z motorjem kot je v potovalnem enduro modelu Africa Twin in športnem potovalniku NC1100 je neo retro klasik. Motor me je z eno besedo navdušil pa čeprav tehnični podatki, na prvi pogled niso nič posebnega.

Lahko rečem, da je križanec med custom motorjem (čoperjem) in slečenim roadsterjem, oziroma nakedom. Motocikel me je v marsičem prijetno presenetil, kar niti ni tako nenavadno glede na odlično platformo, ki je se že dokazala s predhodnima modeloma iz te družine.

Poganja ga vrstni dvovaljni motor s 1.084 kubičnimi centimetri in 87 KM ter 98 Nm navora. Moči torej ni v izobilju, kar pa še ne pomeni, da je motor len! Predvsem je zanimiv podatek o navoru, ki poskrbi za veliko prožnosti, solidne pospeške, prijeten dvovaljni basovski zvok in nezahtevnost med vožnjo. Velika prednost tega 223 kilogramov težkega križanca med čoperjem in nakedom pa je nizek sedež. Oddaljenost od tal je primerna za vsakogar, tudi za motoriste in motoristke z zelo kratkimi nogami saj meri vsega 700 mm! Pozor, sicer gre za resen odrasel motocikel, ki nudi zelo zanimivo platformo za razne individualne predelave.

Ta Honda nudi odlično platformo tudi za vse, ki bi si radi motocikel predelali v kaj bolj unikatnega

#motoavantura #hondarebel #hondamotorcycles #honda #motorcycle #motovlog