Husqvarna Svartpilen 125 2021 – scrambler za novo generacijo motoristov

You are currently viewing Husqvarna Svartpilen 125 2021 – scrambler za novo generacijo motoristov

Husqvarna z novo generacijo cestnih motociklov odpira svet raziskovanja mestnih ulic in vijugastih cest z motociklom namenjenim najstnikom in vsem, ki ne bi radi sklepali kompromisov pri svojem imidžu. S tem so modeloma Svartpilen 401 in Svartpilen 701 dodali še motocikel za najstnike s 125 kubičnim motorjem.

Novi ulični bojevnik: Foto: Husqvarna

Husqvarna Vitpilen 125 je neposredni derivat močnejšega modela z oznako 401. Širitev ponudbe črne puščice kar v švedskem jeziku pomeni Svartpilen, je namenjena mlajšim, kar jim bo omogočilo učenje in vožnjo z veliko mero varnosti.

Motor kot v KTM Duke 125

Okvir, vzmetenje, zavore, celotna nadgradnja je enaka kot pri modelu Svartpilen 401. Foto: Husqvarna

Enovaljni stroj se ujema z inteligentno zasnovo z vrhunskimi komponentami in robustno estetiko, ki dela ta motocikel prepoznaven skrambler. Husqvarna Svartpilen 125 bo ponudila dinamično izkušnjo vožnje, saj si deli številne enake visokokakovostne komponente, kot jih najdete na večjih strojih Svartpilen. Ne glede na to, ali se boste peljali v gostem mestnem prometu ali šli raziskovat odprto cesto, je kombinacija živahnega 125-kubičnega motorja z EURO 5 standardom, lahkotnega vodenja in majhne porabe goriva zelo dobra.

Varnost kot na velikih motociklih

ABS in zavore so na visoki kakovostni ravni. Foto: Husqvarna

Husqvarna Svartpilen 125 je opremljena z zanesljivimi hidravličnimi zavorami ByBre (proizvaja Brembo)in Boschevo tehnologijo ABS za vrhunsko zavorno zmogljivost in nadzor v vseh pogojih. Enako velja za vzmetenje. Tu niso skoparili. Spredaj so Svartpilen 125 opremili z 43-milimetrskimi vilicami WP APEX z odprtimi kartušami, medtem ko je zadaj zadolžen za dober stik kolesa s podlago enojni amortizer WP APEX. Glede na dosedanje izkušnje z večjim modelom gre za zelo kakovostne komponente, ki nudijo vozniku udobje in varnost.

Brezčasen videz

Klasika s pridihom modernosti. Foto: Husqvarna

Robustni, slečeni videz Svartpilna 125 ustvarja brezčasen in pristen videz, ki prikazuje kakovostno izdelavo motocikla in odraža njegovo dinamičnost. Črn prašno lakiran jekleni okvir, vpadljive bronaste obloge motorja in eloksirana komponenta poudarjajo eleganten dizajn. Svoj prepoznavni pečat pa seveda pustita kratko odrezan sedež in velika klasična okrogla luč spredaj z najsodobnejšo LED tehnologijo. Široko ravno krmilo mu daje tudi tisti pravi terenski videz.

Tehnični poudarki Husqvarna Svartpilen 125:

Odlično razmerje med močjo in težo

Homologiran EURO 5

Skladnost z licenco A1

Kakovostne komponente in tehnologija

17-palčna kolesa, opremljena s terensko – cestnimi pnevmatikami Pirelli

125-kubični enovaljni motor zagotavlja moč 15 ‘konjev’

Nizka masa – 146 kg brez goriva

CNC obdelani stopalke za noge

LED žaromet in zadnja luč

Nizka poraba goriva

Cena: 5.030 EUR. Foto: Husqvarna

Svartpilen 125 2021 je na voljo od februarja 2021 dalje na izbranih trgih pri pooblaščenih prodajalcih motornih koles Husqvarna.

Tule je kratek video kjer lahko motocikel vidite in slišite tudi v gibanju.