Kdo je Marco Bezzechi? Mladenič, ki popravlja tovornjake z očetom in je pravkar zmagal prvo dirko v MotoGP!

You are currently viewing Kdo je Marco Bezzechi? Mladenič, ki popravlja tovornjake z očetom in je pravkar zmagal prvo dirko v MotoGP!

Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) je novi princ MotoGP dirkanja, dragi ljubitelji tega športa… priklonite se! Mladenič je bil od začetka do konca dežne dirke v Argentini nedotakljiv, saj je v zahtevnih razmerah dosegel mojstrsko zmago v kraljevem razredu in s tem tudi prevzel vodstvo v svetovnem prvenstvu. Simpatični Italijan, ki navdušuje s slogom vožnje, močno spominja na legendarnega Valentina Rossija. Kako tudi ne saj je Vale njegov veliki mentor. Kljub temu, da gre za tovarniškega dirkača pa je mladenič izredno preprost in zabaven. Zelo dobro pa se znajde tudi v mehanični delavnici svojega očeta, Več pa v spodnjem videu na koncu intervjuja….

Tu je kratek intervju kjer lahko preberete kako je Marco Bezzechi doživel svojo zgodovinsko zmago:
“To je bil zame neverjeten vikend, iskreno povedano, tega nisem pričakoval. Takoj ko sem začel voziti tukaj, sem se počutil zelo dobro in res sem bil … ne vem, kako naj opišem, ampak bil sem eno s svojim motociklom. Od prvega trenutka sem se počutil neverjetno dobro. Tudi na sobotni šprint dirki mi je bilo zelo lepo, zato sem bil zjutraj, ko sem videl dež, zelo žalosten, saj sem si rekel: “Ne, na suhem mi je šlo tako dobro, zdaj mi bo na mokrem zagotovo težko”. Toda potem sem na ogrevanju, takoj ko sem skočil na dirkalnik, začutil neverjeten občutek, tako da sem spet začel verjeti in si rekel: ‘No, to zmorem’ in takoj, ko sem začel, sem zelo užival v vožnji, bil sem zelo osredotočen. Ja, vse je šlo dobro in dan je bil neverjeten, saj veste, bila je dolga pot, a končno je prišla tudi zmaga.”


Kako težko je bilo ohraniti koncentracijo?
“Ja, bilo je zelo težko, a če sem iskren, je bila prva polovica nekoliko lažja, saj sem res pritiskal, da bi pobegnil. Ko pritiskaš, si bolj osredotočen. Ko sem prvič videl, da je ostalo 14 krogov, tako da je bilo prvih 11 res hitrih, sem si rekel ‘vau, to je dobro’. Potem pa sem si od tistega trenutka do konca res obupno želel končati dirko in bilo je res težko, a na koncu je bilo v redu.”


Nekaj besed o tem velikem dnevu za vašo ekipo in družino…
“Ja, veste, za mojo družino je bilo res težko, kot za vsakega mladega dirkača, saj ve, da se mora vsak žrtvovati. Trajalo je res dolgo časa, bilo je ogromno odrekanja, vendar je bilo fantastično, saj se na koncu, ko doživiš te lepe trenutke, spomniš tudi tistih težkih in imaš občutek, da se ti je vse to obrestovalo. Ja, moj oče, pa tudi mama, sestri, skratka vsa moja družina me je podpirala od prvega dne in res se jim ne morem dovolj zahvaliti. Tudi za Valentina Rossija je enako, saj veste, brez njega bi bilo verjetno tudi ob podpori družine skoraj nemogoče, ker mi je Vale dal priložnost, da sem zrasel kot oseba in kot dirkač, da sem lahko napredoval v svetovnem prvenstvu in še naprej rasel ter tudi prestopil v MotoGP, zato se mu najlepše zahvaljujem.”

Za konec… kako super je ta majica – dres nogometne reprezentance Argentine?
“Ja, bilo je neverjetno, takoj ko sem dobil majico, je bilo neverjetno, saj veste, da je Messi najboljši. Tako kot je Vale za motocikle, je Messi GOAT za nogomet, poleg tega pa je športnik, ki je letos naredil nekaj res izjemnega in postal svetovni prvak z Argenitino. No majica je sedaj moja in na njej je njegov podpis. Noro!

Tole je tudi zelo zanimiv video kjer mladi Marco Bezzechi razloži kako poteka njegov običajen dan med tednom. Poleg dirkanja, doma pomaga pri družinskem podjetju kjer z očetom popravljata tovornjake!

Peter Kavčič

Foto: MotoGP