MotoGP: Tako izgleda Repsol Honda 2023 – prvič z izpušnim sistemom Akrapovič!

You are currently viewing MotoGP: Tako izgleda Repsol Honda 2023 – prvič z izpušnim sistemom Akrapovič!

Oglejte kako je videti Honda RC213V, ko se Marc Marquez in Joan Mir pripravljata na boj za naslov prvaka leta 2023 kjer imamo vmes prste tudi Slovenci.

Sezona 2023 se je že začela. Prva testiranja so za nami, ekipe pa so v finišu priprav. Repsol Honda pa je zadnja ekipa razreda MotoGP, ki je predstavila svoje barve in zasedbo dirkačev za prihajajočo tekmovalno sezono. Marc Marquez in Joan Mir se bosta potegovala za naslov v letu, ki se obeta kot eno najbolj izenačenih v zgodovini svetovnega prvenstva. Kakšna bosta njuna dirkalnika RC213V videti v sezoni si oglejte v galeriji.

Podjetje Akrapovič je s podjetjem Honda Racing Corporation sklenilo novo tehnično partnerstvo: v sezoni 2023 bo s svojimi izpušnimi sistemi začelo opremljati ekipo Repsol Honda Team v prvenstvu MotoGP.

Podjetji sta se dogovorili za večletno sodelovanje, v sklopu katerega slovenski proizvajalec postaja uradni dobavitelj izpušnih sistemov za HRC v kraljevem razredu svetovnega motociklističnega prvenstva. Obe podjetji, ki sta predani dirkanju in doseganju najvišjih lovorik, bosta z uporabo napredne tehnologije in inženirskih rešitev izpušni sistem za Hondo RC213V v nadaljevanju še izpopolnjevali.

Za sezono 2023 sta skupaj razvili kompletni izpušni sistem iz titana za Hondo RC213V, njuna želja pa je nadgraditi že tako dolg seznam skupnih dirkaških uspehov z novimi.

Podjetje Akrapovič izdeluje izpušne sisteme že od leta 1991, pohvali pa se lahko z bogato bero lovorik v MotoGP, WorldSBK, EWC, MXGP in drugih prvenstvih, ki so jih v tem času z njegovo pomočjo dosegle različne dirkaške ekipe. Tako kot Honda ima tudi podjetje Akrapovič dirkanje v krvi, saj je svoje tehnične spretnosti razvilo prav na dirkaških stezah. Prvi naslov svetovnega prvaka je za podjetje leta 2000 dosegel Colin Edwards na Hondi RC51 v prvenstvu WorldSBK.

Tetsuhiro Kuwata, direktor pri HRC – generalni direktor divizije za dirke:

“Veseli nas, da je podjetje Akrapovič od sezone 2023 naš novi tehnični partner. Podjetje se lahko pohvali z izjemnimi dosežki v najrazličnejših dirkaških serijah, kjer so, ravno tako kot Honda, razvijali svoje tehnično znanje. V sklopu tega partnerstva bomo skupaj z njimi izpopolnjevali izpušni sistem za Hondo RC213V. Prepričani smo, da bo naše sodelovanje uspešno in bo poskrbelo za nadaljnji razvoj.”

Slavko Alojz Trstenjak, vodja oddelka tekmovalne podpore pri podjetju Akrapovič:

“Razširitev sodelovanja s Hondo Racing Corporation na prvenstvo MotoGP je za nas velika čast in nadgrajuje partnerstvo, zapisano v zgodovino z naslovoma svetovnih prvakov v WorldSBK in zmagami na dirkah za 8 ur Suzuke. Veseli nas, da so pri ekipi Repsol Honda Team podjetje Akrapovič z več kot dvajsetletnimi izkušnjami z dirkalniki kraljevega razreda prepoznali kot zelo sposobnega tehničnega partnerja za skupen razvoj izpušnega sistema za RC213V.”

#honda #HRC #repsolhonda

Peter Kavčič

Foto: Honda HRC