Nova Vespa GTS v sezono 2023 vstopa s to pomembno novostjo!

You are currently viewing Nova Vespa GTS v sezono 2023 vstopa s to pomembno novostjo!

Vespa GTS se je zapisala v zgodovino najbolj priljubljenih dvokolesnikov na svetu s katerimi se lahko elegantno premikate po mestu, a so zaradi dovolj zmogljivih motorjev pripravljene tudi na potovanja in celo pustolovščine.

Z modelnim letom 2023 je celotna serija GTS še boljša, po štirih letih so jo namreč povsem prevetrili in posodobili. No dizajn seveda ostaja klasičen, torej legendaren!

Svoj edinstven slog so namreč pri Piaggiu nadgradili z vrsto tehničnih inovacij, ki povečujejo varnost in udobje, niso pa pozabili na vedno pomembno pozornost do detajlov med katerimi je največja novost brezkontaktna ključavnica. Modeli Vespa GTS so sedaj na voljo v kar 14 barvnih različicah.

Novo serijo Vespa GTS z bogato standardno opremo sestavljajo štiri različice, od katerih ima vsaka svojo jasno izražen karakter: klasična in elegantna Vespa GTS, sodobna GTS Super, GTS SuperSport in tehnološko najnaprednejša Vespa GTS SuperTech.

Vsi modeli so na voljo z dvema različnima in sodobnima motorjema: dobro znanim in priljubljenim enovaljnim motorjem 125 i-get s 14 KM in motorjem 300 hpe (High Performance Engine) s 24 KM.

Sodobni štiritaktni enovaljni motorji s 125 in 300 ccm so bili dodatno optimizirani: 125 i-get z varčnim samodejnim sistemom start-stop in 14 KM pri 8.750 vrt./min ter 300 ccm (visoko zmogljiv motor) s skoraj 24 KM (23, 8 KM) pri 8.250 vrt./min. Izboljšave so tudi na sprednjem vzmetenju in na zavorah z novimi komponentami Brembo in dizajnu 12-palčnih platišč.

Brezžični sistem ključev “Keyless”

Ključna novost na področju elektronike in opreme Vespe GTS za modelno leto 2023 je sistem daljinski ključev (“Keyless”). Ta ne nadomešča le klasične ključavnice za vžig, v nov sistem ključev sta vgrajeni tudi ključavnica krmila in sedeža. Na voljo so tudi novi barvni digitalni zasloni (LCD) za različico modela Super Tech (TFT). Odvisno od različice je povezljivost Bluetooth (“Vespa Mia”) vgrajena serijsko ali kot opcija za naknadno vgradnjo. V različici Super Tech je navigacija vgrajena tovarniško.

Peter Kavčič

Foto: Vespa