Test – Husqvarna Svartpilen 125

You are currently viewing Test – Husqvarna Svartpilen 125

Tale motor ni hec, v osnovi gre za KTM., ki so ga našminkali v zelo simpatičnega neo – retro seksi scramblerja.

Svartpilen 125 je moderen, urbani in estetsko dovršeni stroj. Lahko bi nastopal tudi v kakšnem znanstveno fantastičnem filmu in glavnemu junaku pomagal, da se odpelje v sončni zahod, če se malo pošalim. Ampak brez heca, res se presenetljivo suvereno pelje praktično povsod.

Resen, zelo dobro narejen 125 kubični stroj švedskih korenin.

Pokončen položaj sedenja in široko krmilo poskrbita za dober nadzor med vožnjo, kar se odraža tudi v natančni vodljivosti. Po ovinkih se pelje zanesljivo, mirno in zelo predvidljivo kar je seveda za nekoga, ki se uči vožnje z motociklom, kot je na primer 16 letnik ali nekdo, ki z motorji šele začenja dobra novica. Zmore premagati ovire v urbani džungli in na prašnih makadamskih poteh. Navdušila me je resnično visoka raven kakovosti izdelave in komponent. Vidi se da niso varčevali in da ne gre za poceni izdelek ampak za zelo konkreten, dobro narejen motocikel, ki na tehtnici ne preseže 146 kilogramov.

Gre za enega najlepše oblikovanih neo – retro motociklov.

Kljub temu, da Svartpilen 125 poganja enovalnnik s 15 KM pa vsaj do 100 km/h ponudi dovolj zabave. Pogrešal sem le malo višjo končno hitrost. Za ta razred ima nadstandardno kakovostno opremo in komponente, da o dizajnu sploh ne govorim. Je kot svež veter s severa.

Cena 4.999 eur pri MotoXgeneration

#adventure #husqvarnamotorcycles #svartpilen125 #husqvarnasvartpilen125 #biketest #testride #scrambler #neoretro #shoei #motorcycle #motovlog