Tim Gajser je v prestižni Maggiori zmagal na dirki italijanskega prvenstva

You are currently viewing Tim Gajser je v prestižni Maggiori zmagal na dirki italijanskega prvenstva

Tim Gajser je na prvi dirki italijanskega prvenstva v Maggiori slavil v obeh vožnjah. Na sloviti stezi, ki bo letos gostila najboljše motokrosiste na svetu je zmagal s prepričljivo prednostjo.

Julija bo v Maggiori dirka za svetovno prvenstvo. Foto: ByBavo

Proga je bila v soboto popolna, ko je Gajser z najhitrejšim kvalifikacijskim časom privozil  prvo štartno mesto, vendar je dež čez noč povzročil, da je bila nedeljska dirka blatna in izjemno spolzka. Zato je bil štart ključen. Po samo enem krogu v obeh vožnjah je bil Gajser več kot štiri sekunde pred vsemi in je še naprej pritiskal, na koncu je v prvi vožnji zmagal s 47 sekundami prednosti, v drugi pa z 28 sekundami prednosti pred drugouvrščenim tekmovalcem.

Štart je bil v blatnih razmerah ključen. Foto: ByBavo

Kljub lahki zmagi je bilo za aktualnega svetovnega prvaka razreda MXGP dirka pomembna, za dvigovanje forme pred prvo dirko za svetovno prvenstvo, ki se bo začelo 13. junija v Rusiji.

Tim Gajser je po dirki povedal:

Foto: ByBavo

”Vesel sem, da sem tu v Maggiori in si priboril zmago. Lepo je bilo znova dirkati in dobiti tisti tekmovalni občutek. Ker je bila to moja prva dirka od lanskega novembra potrebujem nekaj dirk, da najdem svoj ritem. Na prvi dirki nisem imel najboljšega štarta, vendar sem vseeno lahko zapeljal v notranjo linijo in prevzel vodstvo ter vozil brez napak do cilja. V drugi vožnji sem bolje štartal Čeprav je bila proga lažja, je bilo težje prehiteti zaostale tekmovalce zaradi ene same suhe linije. Nisem želel preveč tvegati, zato sem mirno pripeljal vožnjo do konca. Na splošno je bil dober dan. Čudovito je bilo videti Maggioro in dirkalno vzdušje. Resnično upam, da se bomo lahko julija vrnili sem na dirko MXGP, upam le, da bo vreme lepše.”

Tim po koncu prve dirke. Foto: ByBavo

Posnetek celotne dirke si lahko ogledate tule: