To je povsem nov Piaggio MP3! Močnejši, lažji, z vzvratno prestavo in kamero!

You are currently viewing To je povsem nov Piaggio MP3! Močnejši, lažji, z vzvratno prestavo in kamero!

Novi trikolesni skuter Piaggio MP3 ima povsem nov in večji sprednji del. Nadgradnja je širša in nudi več zaščite, poleg tega pa ima tudi bolj moderne in agresiven izgled. Nove LED luči so sedaj ožje, sprednji par smernikov pa je integriran v robove blatnikov. Ob predstavitvi je Piaggio jasno nakazal, da je sprednja podoba modernejša in v trendu mnogo večje in močnejše avtomobilske industrije.

Nov in močnejši 530 kubični motor

Večji motor je zamenjal dosedanji 493 kubični pogonski sklop, ki sedaj s 44 ‘konji’ predstavlja vrh ponudbe v družini MP3, ob tem, da ima nov motor čistejši izpuh in ponudi več navora v nižjem območju vrtljajev kar je dober obet za dinamično prehitevanje.

V ponudi sta tudi izvedbi Piaggio MP3 400 hpe in Piaggio MP3 hpe Sport, ki ju poganja posodobljen preizkušen agregat, ki so mu uspeli znižati glasnost in zmanjšati prisotnost tresljajev. Priljubljena 400 kubična izvedba smore 35 ‘konjev’

Velik barvni zaslon del postavlja standarde

Z digitalizacijo v avto-moto industrijo prihajajo tudi veliki barvni zasloni med skuterje. Barvni LCD zaslon meri 7 palcevin je kakopak povezljiv s pametnim telefonom, ob infotainmentu pa naj omenim tudi sodobno GPS navigacijo.  Poleg izgleda in zabave prinaša tudi več varnosti. Del serijske oprema sta najnovejši ABS in ASR sistem (sistem proti zdrsu pogonskega kolesa). Piaggio MP3 530 Exclusive prinaša tudi izbiro voznih programov (Comfort, Eco in Sport), tempomat in ne boste verjeli vzvratno kamero in vzvratno prestavo! Zakaj bi se človek mučil in potiskal skuter ritensko če lahko zanj to naredi tehnika! Hm, ne vem ali to res potrebujemo ampak dejstvo pa je, da je to prvi veliki skuter z ‘rikvercom’. Pa to še ni vse, ko berem kaj vse prinaša novi Piaggio MP3 imam občutek, da gre za manjši avto. Opremljen je s senzorji za zaznavo mrtvega kota, pomočnikom za ohranjanje voznega pasu, oziroma menjavo in celo s sistemom za opozorilo pred nenadnim trkom med menjavanjem voznih pasov.

Pri zastopniku PVG pravijo, da bo novi MP3 530 vaš za 12.990 evrov

MP3 400 bo vaš za 10.500 evrov in MP3 300 za 7.499 evrov.

Peter Kavčič

Foto: Piaggio

#PiaggioMP3530

#PiaggioMP3