To so novosti za enduro 2023 – Husqvarna prenaša tehnologijo okronano z dvema naslovoma svetovnih prvakov!

You are currently viewing To so novosti za enduro 2023 – Husqvarna prenaša tehnologijo okronano z dvema naslovoma svetovnih prvakov!

Husqvarna Motorcycles z veseljem oznanja svojo linijo #enduro 2023 TE in FE. Gre za osveženo serijo sedmih 2-taktnih in 4-taktnih strojev, ki bodo #enduro voznike vseh stopenj izkušenj in spretnosti popeljali do najboljših možnih rezultatov. Dinamika, zmogljivosti in izboljšana ergonomija, so glavne novosti modelov za enduro 2023.

Vozniki vseh stopenj bodo lahko našli motor, ki se redno dokazuje glede tehničnega napredka ter zmagovalne zanesljivosti in vzdržljivosti na dirkah. Paleta modelov je sestavljena iz 2-taktnih TE 150, TE 250 in TE 300 ter 4-taktnih FE 250, FE 350, FE 450 in FE 501. 

Prepoznavna oblika ali kot sami pravijo – progresivni pristop #husqvarna Motorcycles k dizajnu offroad motornih koles, ki ga navdihuje Švedska prinaša nekaj novosti: Temno modra grafika z električno rumenimi poudarki uporablja znane barve v povsem novih kombinacijah za leto 2023. Ergonomija je posebej prilagojena za zagotavljanje udobja in nadzora, z ozkimi dizjanom med nogami pa omogoča enostavno spreminjanje položaja med vožnjo. Edinstveno za #husqvarna enduro motorje je pomožni okvir, narejen iz ogljikovega kompozita in tehta nekaj več kot 1 kg in je bil zasnovan za specifično togost z uporabo računalniške dinamike. To prispeva k izjemni vodljivosti in udobju voznika. Izboljšano je tudi vzmetenje WP, ki ponuja še boljšo zmogljivost blaženja in udobje ter ublaži neravnine in vsem modelom TE in FE zagotavlja optimalno vodljivost in nadzor. 

Sprednje vilice XPLOR 48 mm imajo funkcijo deljenega blaženja in enostavno dostopne nastavitve prednapetosti. Zadaj za oprijem kolesa skrbi izboljšan in prek sistema vzvodov vpet blažilnik, ki zmore 300 mm hoda. Predvidljivost in nadzor poskrbita za več samozavesti uporabnikov, ki se lahko podajo na vsak teren. Hidravlični sistemi zaviranja in sklopke BRAKTEC so se izkazali v modelnem letu 2022 in so uporabljeni tudi v novih modelih. V praksi se je izkazalo njihovo dosledno delovanje, ne glede na to, kako težke so razmere. Sklopka zagotavlja enakomerno obrabo in zanesljivo delovanje, zavorni sistem pa je prilagojen za #enduro vožnjo z obilico zavorne moči in natančnim povratnim odzivom. 

Husqvarna TE300i

Z osvojitvijo še enega naslova svetovnega prvaka FIM SuperEnduro je Billy Bolt ponovno pokazal kako učinkovit tehnični paket svojega FE 350 in dodal še eno krono več v bogati zgodovini uspehov. Samo osvežim spomin, tudi v ekstremnem enduro prvenstvu je Anglež slavil z dvotaknim modelom TE300i.

Kako se pelje Husqvarna TE300i letnik 2022 si lahko ogledate s klikom na to povezavo: Video test

 Tehnični poudarki za modelno leto 2023 

  • Popolnoma nove barve, obrobe in prepoznavna temno modra grafika z rumenimi poudarki prispevajo k edinstvenemu videzu in elegantno krasijo dizajn, ki ga navdihuje Švedska, ter dopolnjujejo novo kovinsko modro barvo okvirja
  • Dvodelni podokvir iz kompozita ogljikovih vlaken tehta nekaj več kot 1 kg in pomembno prispeva k izjemni vodljivosti in udobju voznika
  • Sprednje vilice WP XPLOR in enojni blažilnik WP XACT za dosledno blaženje in izjemno vodljivost
  • Dva načina delovanja elektronskega vbrizgavanja goriva (EFI) pri 4-taktnih modelih in nadzor zdrsa. Dve izbirni krivulji vžiga in samodejno prilagajanje mešanja olja v gorivo pri 2-taktnih motorjih
  • Napredno vpetje blažilnika kot na modelih za motocross, za optimalen nadzor in udobje
  • 6-stopenjski menjalnik Pankl #racing Systems s posebnimi razmerji #enduro za popolno obvladovanje v vseh pogojih
  • Ponudba #enduro je opremljena z vodilnimi pnevmatikami Michelin #enduro v razredu za vrhunski oprijem; pnevmatike, ki jih je ekipa #husqvarna Factory #racing dokazala na dirkah

Peter Kavčič

Foto: Husqvarna Motorcycles