Vaš otrok se lahko preizkusi v motošportu

You are currently viewing Vaš otrok se lahko preizkusi v motošportu

Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, tudi to poletje organizira motošportne dneve za otroke, stare od pet do osem let, na katerih se lahko ti spoznajo z motokrosom, minimotom, s trialom in kartingom. Če vašega otroka zanima adrenalin, brnenje motorjev in dirkanje je to najboljši način kako lahko naredite prvi stik z motošportom. Informacije iz prve roke s strani inštruktorjev in dirkačev, ki vam bodo na voljo so neprecenljive.

Dogodki bodo od prihodnjega tedna pa do konca avgusta potekali na treh lokacijah: v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi ter na poligonu GAS v Vrtojbi. Prijave so mogoče na spletni strani amzs.si/motosportni-dan. Na voljo je še nekaj prostih mest za dogodke v Slovenji vasi in Vrtojbi, medtem ko so na Vranskem vsa mesta že zapolnjena.

Motošportni dnevi, ki jih Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting organizira s podporo mednarodne motociklistične zveze FIM in družbe Akrapovič, so namenjeni najmlajšim, ki si želijo narediti prve korake v svet motošporta in kartinga. Dogodki so vsako leto bolj priljubljeni – lani se jih je denimo udeležilo okoli 230 otrok. Tudi letos je zanimanje izjemno.

Trial velja za osnovo vsakega motošporta.

»V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem imamo predvidene tri termine in vsa mesta smo ob odprtju prijav skorajda v hipu zapolnili. Na voljo pa je še nekaj mest za motošportne dneve v Slovenji vasi, kjer bodo 28. junija ter 17. in 18. avgusta 2022 potekali v AMZS Centru kartinga in motošporta, in za dogodke na poligonu GAS v Vrtojbi 19. in 20. julija ter 24. in 25. avgusta 2022«, je nad zanimanjem najmlajših navdušen Luka Mežan, vodja področja avto-moto šport pri Avto-moto zvezi Slovenije.

Otroci bodo lahko tudi sukali volan v gokartih.

Otroke v svet motošporta in kartinga pospremijo izkušeni trenerji in inštruktorji, v ceno (65 €, pri čemer lahko člani AMZS na to ceno koristijo članski popust) pa so poleg voženj vključeni še najem opreme, kosilo in spominsko darilo. »S spoznavanjem štirih panog avto-moto športa želimo otrokom približati šport, ki ga sicer težje spoznavajo v živo oziroma prek lastnih izkušenj. Program je prilagojen otrokom od petega do osmega leta starosti, saj je to obdobje, ko sta telesni razvoj in gibalna aktivnost izjemnega pomena. Z vadbo s kartom in pravimi motocikli jim omogočimo nabiranje novih izkušenj in hiter razvoj motoričnih sposobnosti, nenazadnje pa je to tudi zabaven in atraktiven način preživljanja prostega časa med počitnicami,« motošportni dan predstavi Mežan.

Če vam je bolj kot motokros blizu cestno dirkanje je minimoto prava stvar!

Podrobnejše informacije in prijave so mogoče na spletni strani amzs.si/motosportni-dan. Število otrok na posamezni izvedbi je omejeno na do največ 28, saj se s tem omogoča kakovost izvedbe programa, tudi z vidika zagotavljanja zaščitne opreme za vse udeležence.

Urnik motošportnega dneva:

9.30–10.00: prihod udeležencev

10.00: opis poteka, predstavitev motorjev in opreme, delitev otrok v 4 skupine, ki krožijo od panoge do panoge

10.30: praktične vožnje 1

12.00: praktične vožnje 2

13.30: kosilo

14.15: praktične vožnje 3

15.45: praktične vožnje 4

17.15: zaključek in podelitev priznanj

Video Motošportni dnevi 2021

Peter Kavčič

Foto: AMZS