Akrapovič za novi BMW R18 poskrbi za unikaten zvok

You are currently viewing Akrapovič za novi BMW R18 poskrbi za unikaten zvok

Takšnega zvoka ne boste našli nikjer drugje in zato je ta kombinacije v resnici zelo unikatna. Največji bokser je sedaj dobil možnost dodelave izpušnega sistema, ki poskrbi, da bo vožnja s tem bavarskim bombnikom zelo posebna.

Obsežni program individualizacije markantnega modela BMW R 18 je zdaj še večji, saj dobiva zvočni odtis z novimi Akrapovičevimi dušilci. Par umetelno izdelanih izpuhov je za 97 mm krajši od standardne izvedbe in izdelani iz trpežnega nerjavečega jekla, prevlečeni z mat črno barvo in skupaj s srebrnim zaključnim pokrovom, ki ga je mogoče nastaviti v 90-stopinjskih korakih, dajejo zadku R 18 izrazito športen videz.

Izdelava je osupljiva, pozornosti do detajlov navdušujejo.

Stiliziran simbol znamke BMW – “propeler” – na sredini zaključnega pokrova deluje kot drobna, visokokakovostna podrobnost in poseben identifikacijski znak. S skupno maso 8,2 kg sta oba Akrapovičeva dušilca zvoka skupaj lažja za 1 kg, kar prinaša športni zvok in nekaj več bobnenja. No, naj omenimo, da teh dušilcev ni treba vpisati v homologacijo, oziroma prometno, saj so bili homologirani skupaj s celotnim motociklom.

Kot prikazuje slika, se še izpuha še posebej lepo podajo k predelavi v bobberja. To je namreč BMW Motorrad Bobber Kit za model R 18 z enojnim sedežem BMW Motorrad Hommage, ploščati zadnji blatnik in črno držalo za registrsko tablico ustvarjajo posebno kratek in oster zadek, ki ga novi zadnji dušilci zvoka odlično poudarjajo. Se strinjate, da je mojstrom z dolenske zopet uspelo narediti nekaj novega in drugačnega?

Peter Kavčič

Foto: BMW Motorrad