Aprilia Racers Days 2023 Lindauring – nepozabna testna izkušnja.

You are currently viewing Aprilia Racers Days 2023 Lindauring – nepozabna testna izkušnja.

Zvok športnih motorjev, ki se je razlegal v soboto 6. maja na dirkališču Lindauring je poskrbel za čudovito zvočno kuliso. Zmogljivi motocikli Aprilia pa za adrenalin in hitrost ter široke nasmehe vseh, ki so okusili slast vožnje po dirkaškem asfaltu.

Aprilia Racers Days 2023 je bil dogodek, ali bolje rečeno srečanje ljubiteljev hitrosti in športne vožnje odprt za vse. Tisti, ki so se odločili preizkusiti vse najnovejše motocikle na dirkališču iz družine RS in Tuono so uživali v športni vožnji in drgnili kolena ob dirkaški asfalt. Vsi, ki jim je bližje potovanje in avantura, pa so lahko preizkusili kako se izkaže Aprilia Tuareg 660 na okoliških cestah.

Kroge na dirkališču nismo šteli ker so bili motocikli ves dan v pogonu. Najbolj zmogljiva stroja Aprilia RSV4 Factory s kar 217 KM in Tuono V4 Factory, ki zmore 175 KM sta bila seveda kronska dragulja, kjer so tisti najbolj izkušeni lahko preizkusili kaj zmoreta motocikla, ki v sebi nosita pedigre svetovnega prvaka v razredu World Superbike.

S svojo lahkotnostjo in dovolj moči za navdušujočo in adrenalinsko vožnjo po stezi Lindauring sta čisto vse voznike prepričala tudi Aprilia RS 660 in Tuono 660.

Nismo pa pozabili niti na vse, ki jih zanimajo 125 kubični motocikli in skuterji. Na cesti in tudi na stezi so sodelujoči lahko preizkušali športno RS 125, po cestah okoli dirkališča pa najbolj priljubljen 125 kubični skuter v Sloveniji Aprilio SR 125 GT.

RS 125 – odlična za učenje na stezi Lindauring!

Samo Hlaj direktor prodaje pri PVG d.o.o. je  po uspešno izpeljenem testnem dnevu priznal:  ”Navdušeni smo! Dogodek, ki je namenjen temu, da lahko vsakdo pride in poreizkusi motocikle Aprilia je uspel nad pričakovanji. Po lanskoletnem prvem Aprilia Racers Days dogodku, kjer smo predstavili program RS 660 in Tuareg 660 v Kopru smo se sedaj prvič odločili, da vse skupaj prestavimo na dirkališče, v varno okolje, kjer lahko vsak po svojih zmožnostih preizkusi kako vrhunski so motocikli Aprilia. Glede na obisk in zadovoljstvo vseh udeležencev je že sedaj jasno, da bomo dogodek ponovili.”

Povabil je tudi vse, ki želijo preizkusiti motocikle znamke Aprilia, da se oglasijo v enem od prodajnih salonov, ki so razporejeni po celi Sloveniji in se dogovorijo za testno vožnjo.

Uspešnost v dirkah Superbike in MotoGP se kaže tudi v kakovosti motociklov Aprilia, ki jih lahko uporabljamo na cesti in kot smo videli zelo uspešno tudi na dirkališču.

Dogodek Aprilia Racers Days je potekal v sodelovanju z ekipo Motoavantura.si kjer so poskrbeli za varno preizkušanje meja na stezi pod strokovnim vodstvom. Kaj v resnici zmorejo motocikli Aprilia v rokah vrhunskih dirkače pa je pokazal tudi Enej Logar, aktualni državni prvak razreda Supersport 600!

Vabljeni tudi na facebook stran Aprilia Slovenija kjer si lahko ogledate foto in video reportažo.

Peter Kavčič

Foto: Urban Zore