Aprilia RS 660 – test na dirkališču Lindauring

You are currently viewing Aprilia RS 660 – test na dirkališču Lindauring

Srednji razred športnih motociklov se je v zadnjih letih močno preoblikoval. Vozil sem enega najboljših in ga preizkusil tam kjer lahko pokaže kaj zmore, ko ga priženeš do meje – na dirkališču! Aprilia RS 660 je motocikel, ki presenetljivo dobro združuje uporabnost za vsakodnevne vožnje ali celo krajše izlete v dvoje in športno vožnjo.

No, da ne bo pomote! To je še vedno športni stroj, ki ga lahko globoko nagneš v ovinek in z do konca odprtim plinom doživiš zelo adrenalinske pospeške. Vrstni dvovaljni motor, ki zmore 100 KM je ravno dovolj močan, da ta motocikel, ki suh tehta 183 kilogramov brez težav požene v dinamično nizanje ovinkov.

V rokah se ta motocikel obnaša dobro, zanesljivo sledi liniji in ni težak ali utrujajoč. Poleg vsega naštetega pa moram za konec izpostaviti še nekaj. Sistem APRC – Aprilia Performance Ride Control, ki je enostaven za uporabo in predvsem učinkovit takrat, ko ga zares potrebuješ. Elektronika deluje vrhunsko in ves čas pazi, da je tudi dinamična vožnja varna. Zadnje kolo se zato odlično drži ceste, za zaviranje brez skrbi tudi v nagib pa poskrbi serijski cornering ABS. Mene je ta športni stroj iz Noala navdušil, na tehnični in zaprti stezi Lindauring se je izkazal zelo prepričljivo tudi ob boku litrskega modela Aprilia RSV4.

#motoavantura #motoavanturasi #bearacer #aprilia #apriliars660

Peter Kavčič

Foto: Primož Jurman