Aprilia Tuareg 660 Rally za najbolj zahtevne terene in voznike

You are currently viewing Aprilia Tuareg 660 Rally za najbolj zahtevne terene in voznike

Tekmovalni načrti za novo sezono so bili predstavljeni v Portimau. Na dogodku “Off Road On Track” je bila predstavljena tudi prototipna izvedba Tuarega 660 Rally z izboljšanim vzmetenjem in  več zaščite za teren ter seveda manjšo težo. Vse o serijskem motociklu Aprilia Tuareg 660 si lahko preberete na tej povezavi.

Aprilia Tuareg 660 Rally, ki je bila razvita v tesnem sodelovanju z GCorse bratov Guareschi, je nemudoma postala zmagovalna kombinacija na reli dirkah v lanski sezoni. Italijanski terenski motocikel, ki je v osnovi zelo enak kot povsem standardni model, se je izkazal za zmagovalni projekt po izjemnem triumfu ob debiju v italijanskem prvenstvu, stopničkah na rallyju Transanatolia in zgodovinski zmagi na dirki Africa Eco Race z Jacopom Ceruttijem za krmilom Tuarega 660 Rally.

Motocikel, ki so ga predstavili v Portimau v družbi dirkačev elitnega razreda MotoGP je v osnovi enak standardnemu motociklu, razlika pa je v vrhunskem vzmetenju Öhlins, ki tudi poviša razdaljo od tal. Opazili smo tudi močno zaščito motorja in hladilnika. V iskanju čim manjše teže so dobesedno oskubili motocikel odvečnega kablovja ter svetilne opreme ter ga opremili z lahkim izpuhom iz titana.

Opazili smo tudi nosilec za navigacijsko opremo in povišan blatnik, ki je aerodinamično prirezan.

Spremenili so tudi zavore. Sedaj je spredaj enojni zavorni kolut, ki očitno omogoča boljše zaviranje na terenu.

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Načrti za letošnjo sezono so enaki. Začeli bodo v močnem italijanskem prvenstvu s prvo dirko 20. aprila, sledi reli Hellas Raid, ki je predviden od 24. maja do 2. junija, in za vrhunec še dirka Africa Eco Race, ki bo potekala od 28. decembra 2024 do 12. januarja 2025.

JACOPO CERUTTI

Ob našem debiju smo zmagali, zato so pričakovanja velika. Cilj je ponovno osvojiti italijansko prvenstvo in si prizadevati za čim boljši nastop v Afriki. Takoj po dirki Africa Eco Race sem začel trenirati in počutim se v dobri formi za novo sezono.”

FRANCESCO MONTANARI

Treniram in se pripravljam tako trdo, kot je le mogoče. Upam, da bom ponovil lanske dosežke in izboljšal svoje rezultate, zlasti na dirki Africa Eco Race. Odločeni smo tudi za italijansko prvenstvo in potrudil se bom, da se bom potrudil po svojih najboljših močeh.

Test serijske Aprilije Tuareg 660 si lahko pogledate tule: