BMW Motorrad Days – Kar 37.000 ljubiteljev motociklov BMW je praznovalo častitljivo, 100. letnico v Berlinu!

You are currently viewing BMW Motorrad Days – Kar 37.000 ljubiteljev motociklov BMW je praznovalo častitljivo, 100. letnico v Berlinu!

BMW Motorrad Days in Pure&Crafted Festival sta v nemško prestolnico ob 100. obletnici privabita ljubitelje z vsega sveta. Po podatkih, ki so jih zbrali organizatorji je približno 37.000 obiskovalcev v začetku julija praznovalo jubilej z BMW Motorradom v Berlinu. Natančneje, od 7. do 9. julija so potekali 21. Dnevi BMW Motorrad, ki so privabili 32.000 ljubiteljev z vsega sveta. Poleg tega je 7. in 8. julija v nemški prestolnici potekal festival Pure&Crafted, ki ga je obiskalo skoraj 5.000 obiskovalcev.

Letošnji Dnevi BMW Motorrad so bili v celoti posvečeni 100. obletnici podjetja BMW Motorrad. Navdušenci z motorji in brez njih niso prišli le iz Nemčije in sosednjih držav, temveč skupno iz več kot 60 držav. Medtem ko je bilo kot običajno veliko obiskovalcev iz Italije, Francije in Združenega kraljestva, so drugi Dnevi BMW Motorrad, ki so potekali v Berlinu, privabili tudi številne goste iz regije Berlin-Brandenburg.

Obsežen program Dnevov BMW Motorrad ni pustil nikogar na cedilu, saj je gostom omogočil, da so na petih različnih lokacijah spoznali celotno ponudbo znamke.

Poleg različnih kaskaderskih nastopov, vožnje z motorjem brez vozniškega dovoljenja, otroškega programa in vseh drugih dejavnosti je bilo v središču pozornosti doživetje blagovne znamke BMW Motorrad z več kot 60 povsem novimi modeli motornih koles, dodatno opremo, veliko trgovino za oboževalce in več kot 30 mednarodnimi partnerji za potovanja, usposabljanja in testne vožnje. Poleg Rent A Ride, Fuel for Life, BMW Motorrad International GS Trophy in BMW Group Classic so se predstavili tudi številni drugi mednarodni razstavljavci in partnerji. Ob obletnici so obiskovalci Dnevov BMW Motorrad lahko občudovali posebno razstavo z motornimi kolesi in svetovi doživetij, posvečeno vsakemu od desetletij 100-letne zgodovine podjetja.

V tovarni BMW Motorrad v berlinskem Spandauu je približno 1.600 obiskovalcev med strokovnimi vodenimi ogledi iz prve roke izkusilo, kako motocikli BMW zaživijo, po tem, ko jih sestavijo na tekočem traku in kako je pravzaprav vsak od njih nekaj posebnega – unikatnega..

BMW Motorrad je za ljubitelje modelov BMW GS pripravil posebne priboljške. Poleg ponudbe enduro usposabljanj in vodenih terenskih izletov po čudoviti brandenburški pokrajini se je območje MCC Schenkenhorst spremenilo v kraj za mednarodno skupnost BMW GS.To je bilo tudi prizorišče mednarodnega kvalifikacijskega kroga za BMW Motorrad International GS Trophy, ki bo leta 2024 potekal v Namibiji.

Peter Kavčič

Foto: BMW Motorrad

#bmwmotorrad #GStrophy #makelifearide #bmwmotorraddays2024 #motorraddays