BMW R 1250 GS Trophy 2023 – veliki bokser za vse kar bodo ponudila brezpotja v Albaniji

You are currently viewing BMW R  1250 GS Trophy 2023 – veliki bokser za vse kar bodo ponudila brezpotja v Albaniji

Razgibane pečine, globoke doline, deroče reke in dih jemajoča obala Sredozemskega morja so zahteven teren tekmovanja BMW Motorrad International GS Trophy , ki bo potekal od 4. do 10. septembra 2022 v Albaniji. Država še vedno velja za pravi biser za terenske pustolovščine in letos bo sodelujočim enduro voznikom z vsega sveta na voljo 126 modelov R 1250 GS Trophy Competition, izdelanih posebej za ta dogodek.

Vrhunski pospeški in moč ter prilagojena oprema za zahtevne avanture na najtežjih terenih .

Medtem ko je bil BMW F 850 GS uporabljen kot tekmovalni motocikel na zadnjem mednarodnem tekmovanju GS Trophy leta 2020, se BMW Motorrad vrača k tekmovanju z R 1250 GS Trophy Competition z dvovaljnim bokserskim motorjem. Ta ponuja ogromno moči in navora ter oprijem za včasih zelo zahtevne terenske prehode, ki pogosto zahtevajo vožnjo v nizki prestavi. Poleg tega, da se ponaša z ekskluzivnim dvobarvnim lakiranjem v Lightwhite uni / Gravityblue metalik mat v kombinaciji s posebej oblikovanimi nalepkami GS Trophy, se R 1250 GS Trophy Competition podaja na sedemdnevno pustolovščino s celo vrsto sprememb, narejenih posebej za to tekmovanje. Za modelno leto 2023 bo R 1250 GS na voljo tudi v tem dvobarvnem dizajnu.

Med drugim ima robusten enduro ščitnik motorja iz aluminija, ščitnik za žaromete, pokrove glave motorja, ki so posebej dobro zaščiteni pred poškodbami, in zaščiten TFT zaslon. Posebej robustne enduro stopalke ter nastavljive ročice za prestavljanje in zavorne ročice so prav tako v skladu z zahtevno terensko uporabo. Motocikli so obuti v terenske gume Metzeler Karoo 4, ki nadomeščajo standardne pnevmatike Karoo 3, da zagotovijo najboljši možni oprijem na težkem terenu. Športno vetrobransko steklo, rally sedež in Akrapovičev zadnji dušilec zvoka zaokrožujejo opremo tekmovalnega motorja.

Majhna torba Adventure Collection kot praktičen spremljevalec med dolgimi napornimi dnevi vožnje.

S prostornino 5 litrov, majhna torba za na rezervoar iz nove kolekcije Adventure Bag ponuja udeležencem mednarodnega tekmovanja GS Trophy še eno praktično možnost shranjevanja vseh vrst pripomočkov ter nekaj hrane in pijače za na pot. Zahvaljujoč pritrdilnim elementom se lahko uporablja tudi kot zadnja torba na R 1250 GS Trophy Competition. Vodoodporna notranja torba, vodoodbojne dvosmerne zadrge na glavnem predelu, ki jih je mogoče zakleniti, žep na pokrovu z zadrgo in odprtina za kabel za polnilni kabel v notranjosti so dodatne uporabne podrobnosti torbe Small Adventure Collection Tank Bag.

Kako se BMW R 1250 GS znajde na cesti in terenu si lahko ogledate v mojem testu:

Peter Kavčič

Foto: BMW Motorrad