Črni biser iz jezera Como

You are currently viewing Črni biser iz jezera Como

Najnovejša posebna izdaja V7 Stone za leto 2023 je bila predstavljena na srečanju Moto Guzzi v Mandello del Lario ob jezeru Como sredi septembra 2022 kjer so pokazali pravi biser. Črni biser!

Eden najbolj priljubljenih modelov Moto Guzzi, V7 Stone, je na voljo kot posebna izdaja za modelno leto 2023: večinoma črn, z rdeče obarvanimi blažilniki na zadnjem delu in rdečimi črtami na straneh rezervoarja. Druga posebnost je Arrowov izpušni sistem dva v dva – prav tako pretežno črn. In posebna izdaja značke na krmilu. Tudi ogledala na koncu krmila mu lepo pristojijo, se strinjate?

Tokrat ne mat, ampak sijajni odtenek črne

Čudovita klasika ne gre nikoli iz mode.

Vzvratna ogledala, nameščena na koncih krmila, in črn anodiziran pokrov rezervoarja so prav tako dobro nameščeni v voznikovem vidnem polju. Celo pokrovi dušilne lopute in pokrovi glave valja V-twin motorju so temno prevlečeni. Zanimivo pa je, da barva na rezervoarju in na drugih delih karoserije najnovejše različice Stone ni mat, kot je bilo prej, ampak sijajna.

Konjska moč in pol več zahvaljujoč dušilcem zvoka Arrow

Nekoliko bolj športni izpuh v črni barvi se mu lepo poda.

Očitno je pretok izpušnih plinov nekoliko boljši z izpuhi Arrow, tako da ima V7 Stone Special Edition nekoliko več zmogljivosti: od 48 do 49 kW (66,5 KM) pri 6.700 vrtljajih in od 73 do 75 Nm navora pri 4.900. vrtljajev. Mimogrede, ta izpušni sistem bo kmalu na voljo ločeno kot originalni dodatek za vse modele Moto Guzzi V7. Za to še ni podatkov o ceni.

V7 Stone Special Edition, ki bo na voljo od oktobra 2022, bo stal 10.199 evrov – natanko 1.000 evrov več kot “običajen” V7 Stone. Z manj kot 220 kilogrami (poln rezervoar) in manj kot 80 centimetri višine sedeža so modeli V7 razmeroma lahko obvladljivi in zato tudi dobra izbira za začetnike. Na voljo je tudi opcijski komplet za 48 KM, primeren za vozniško dovoljenje kategorije A2.

Peter Kavčič

Foto: Moto Guzzi