Dakar 2023: 11.etapa – Toni Mulec uspešno skozi prvi del maratona kljub tehničnim težavam na motociklu

You are currently viewing Dakar 2023: 11.etapa – Toni Mulec uspešno skozi prvi del maratona kljub tehničnim težavam na motociklu

11. etapa na kratko: ugrezajoče se sipine, močna svetloba in odlomljeno držalo za potno knjigo

Največja peščena puščava na svetu Prazna četrt je na slikah videti bolj prijazna, kot je. Do dirkačev je v bistvu precej neusmiljena: ko je sonce najvišje na nebu, je zelo težko brati teren, in sipine, ki se skozi očala zdijo precej kompaktne, se večkrat izkažejo za živ pesek, ki kot za šalo golta kolesa.

Dan Toniju Mulcu ni prizanašal, kot že včerajšnji ne, ko je že po 6. kilometru poletel čez sipino, grdo padel in nadaljeval v hudih bolečinah do cilja. Toni lahko po besedah zdravnikov v medicinski službi dirke nadaljuje le zaradi odlične telesne pripravljenosti in da je pravi čudež, da si ni ničesar polomil.

V maratonskem bivaku je spet zatajila internetna povezava, a je bilo mogoče poslati vsaj SMS.

Tu je torej Tonijevo SMS poročilo dneva iz maratonskega bivaka.

“Včeraj je bil precej težek dan, danes pa sem na motorju spet kar užival. Do tank cone sem vozil prav super, v drugem delu pa me je na eni do večjih sipin na dnu čakala močna kompresija. Tako močna, da mi je odlomilo držalo za potno knjigp, ki sem ga nato v delovni coni uspel popraviti. Nato sem moral malo zapreti gas, da držala ne bi izgubil, svoje so naredile močne protibolečinske tablete, ki vplivajo na koncentracijo, v igro pa je posegla tudi močna svetloba. Potem pa same sipine – veliko jih je bilo tako mehkih, da sem večkrat moral popravljati. Kakor koli, tukaj sem, srečen, vesel in motiviran za zadnje tri etape! Lep pozdrav vsem!”

Jutri bo dan neliko krajši, saj dirkače čaka 191 km dolga povezovalna etapa in “samo” 185 km na čas.

Dakarski cilj – minus 3 dni!

Tina Torelli

Foto: RallyZone