Dakar 2023: Toni Mulec 9. etapo zaključil na 8. mestu!…To je o fantastičnem etapnem rezultatu povedal Miran Stanovnik…

You are currently viewing Dakar 2023: Toni Mulec 9. etapo zaključil na 8. mestu!…To je o fantastičnem etapnem rezultatu povedal Miran Stanovnik…

”Najprej iskrene čestitke Toniju! To je fenomenalen rezultat, ki si ga je zagotovo trdo prigaral. Verjetno je to 8. mesto na današnji etapi zelo primerljiv ali celo boljši rezultat od moje uvrstitve med prve tri najhitrejše na etapi, ko sem še sam dirkal, saj je danes število tovarniških voznikov večje.

Posledično pa je konkurenca profesionalcev močnejša, nenazadnje vozijo tudi bistveno bolj dodelane motocikle z neprimerno boljšim vzmetenjem.

Toni je danes ”letel” do fantastičnega rezultata za slovenski motošport!

Toniju pa polagam na srce samo eno stvar in upam da mu bo to nekdo sporočil… Mora se zavedati, da bo treba jutri vsaj prvih 50 km odpeljati zelo po pameti! Ko te od štarta spremlja helikopter in leti nizko okoli tebe začutiš pritisk, srce ”nabija” in čutiš kot, da moraš dati takoj vse od sebe, ker veš da te gleda cel svet.

In vemo, da se takrat radi pripetijo najbolj hudi padci. Napovedoval sem da je njegovo mesto letos med prvih 20 v generalcu, kot kaže pa ga lahko celo preseže!”

Dirka še zdaleč ni končana, do konca je še 5 etap in treba je razmišljati kot da dirkaš maraton in ne motokros!

Toni Mulec je veliko nasvetov pobral prav pri Miranu Stanovniku.

Naš legendarni ”puščavski lisjak” nadaljuje z mislimi…”A najbolj si ga želim videti v cilju, da bo videl kaj ta dirka, ki ni zastonj razglašena za najtežjo na svetu prinaša v naslednjih dneh. Kako se je treba obnašati na Dakarju 14 etapo. To kar je Toni pokazal pa priča o tem, da ima občutek in hitrost, da se kosa z najboljšimi saj so zaostanki zelo majhni. Predstavljam si, da je šlo danes zelo hitro. Ko si enkrat v top 10 se lahko z malo sreče etapa spremeni v zmago.”

Toni Mulec je seveda s tem rezultatom zmagal tudi med novinci in zagotovo že izpolnil vsaj enega od zadanih ciljev,… da s svojo hitro in preudarno vožnjo brez navigacijskih napak pridirka, do vrhunskega dosežka. Drugi cilj, oziroma prvi pa ostaja isti, da pride do cilja.

Čudovit pogled na vrstni red po današnji etapi. Toni Mulec v imeniti družbi.

Peter Kavčič

Foto: RallyZone