Ducati Hypermotard 698 Mono, prvi Ducatijev enovaljni supermoto, ki ruši rekorde

You are currently viewing Ducati Hypermotard 698 Mono, prvi Ducatijev enovaljni supermoto, ki ruši rekorde

Ducati Hypermotard 698 Mono je bil ustvarjen z edinim ciljem, da bi navdušil v ovinkih, na dirkališču, pa tudi v mestu, kjer bo vsak pospešek spremenil v najbolj zabaven trenutek dneva. To so dosegli z uporabo tehničnih rešitev iz modela Panigale za motor, elektroniko in vzmetenje v novem povsem novem segmentu za Ducati.

Hypermotard 698 Mono je dejansko zasnovan in izdelan za doseganje največjih zmogljivosti na asfaltu in je opremljen z novim motorjem Superquadro Mono, najbolj izpopolnjenim in zmogljivim enovaljnim cestnim motorjem doslej. Motor, ki podira rekorde zaradi največje moči z 77,5 KM in največjih vrtljajev pri 10.250 vrt/min, ki predstavljata nova merila za to kategorijo. Doslej se štiritaktni enovaljnik serijske proizvodnje še nikdar ni tako visoko vrtel in zmogel toliko moči glede na omenjeno prostornino!

Motor superquadro

Ta motor izhaja iz dvovaljnika modela 1299 Panigale, od katerega je podedoval bat s 116 mm vrtine, zgorevalno komoro, titanove sesalne in jeklene izpušne ventile ter desmodromično krmiljenje ventilov, enako rešitev, kot jo Ducati uporablja v MotoGP.

Elektronski paket, ki je razred zase in postavlja nove standarde omogoča, da se tudi manj izkušeni naučijo voziti kot voznik supermota, pri čemer ga podpira sistem ABS s funkcijo Cornering, ki ima za to posebej razvite nastavitve za driftanje na stezi.

Isti paket izkušenejšim voznikom omogoča, da v celoti izkoristijo visoko moč motorja Superquadro Mono in športno vzmetenje. Hypermotard 698 Mono združuje natančnost sprednjega dela športnih Ducatijevih koles z značilno okretnostjo Supermotardov za enostavno, intuitivno in predvsem zabavno vožnjo, kakršno mora imeti supermoto.

Hypermotard 698 Mono poudarki:

Motor Ducati Superquadro Mono z vrtino in hodom 116 in 62,4 mm, prostornina 659 cm3, največja moč 77,5 KM pri 9.750 vrt/min, največji navor 6,4 kgm pri 8.000 vrt/min (različica A2 43,5 KM pri 6.250 vrt/min in 5 kgm pri 5.750 vrt/min), desmodromično krmiljenje ventilov s titanovimi sesalnimi ventili.

Jekleni palični okvir s cevmi različnih profilov in debelin, pomožni okvir iz jeklenih cevi in aluminijasta dvostranska nihajna roka.

Spredaj ima 45-milimetrske Marzocchijeve vilice USD, popolnoma nastavljive, z zgornjimi nastavitvami za hidravlično kalibracijo, 215 mm hoda. Zadaj popolnoma nastavljiv Sachsov monoshock z vmesnimi progresivnimi vezmi, zunanji nastavljalniki za hidravlične kalibracije, hod kolesa 240 mm.

5-kraka platišča 120/70-17″ in 160/60-17″ s pnevmatikami Pirelli DIABLO™ Rosso IV

Zavorni sistem Bosch-Brembo ABS 10.3ME za zaviranje v ovinkih

Sprednji disk premera 330 mm z aluminijasto prirobnico in 4-batnim radialnim čeljustmi Brembo M4.32

Stopalke za noge voznika so optimizirane za športno vožnjo, z odstranljivo gumijasto prevleko za največji oprijem z dirkalnimi škornji

Žaromet s polno LED-lučjo z dvojnim C DRL, zadnja luč s polno LED-lučjo

Armaturna plošča s 3,8-palčnim zaslonom IBN (Improved Black Nematic) LCD s svetlečo diodo za prestavljanje

Litij-ionska baterija

Boscheva inercialna merilna enota (IMU)

3 načini napajanja (nizka, srednja, visoka)

4 načini vožnje (športni, cestni, mestni, dež)

Ducati Wheelie Control (DWC)

Ducatijev nadzor proti zdrsu kolesa (DTC)

Nadzor zaviranja motorja (EBC)

Ducati Power Launch (DPL)

Ducati Link Ready z aplikacijami za infozabavni sistem

Ducati Quick Shift (DQS) navzgor in navzdol