Honda CB650R – Test Motoavantura.si – najbolj ”korektni naked” srednjega razreda

You are currently viewing Honda CB650R – Test Motoavantura.si – najbolj ”korektni naked” srednjega razreda

Res je, prav veliko vrstnih štirivaljnikov ni več v srednjem razredu, ampak tale Honda si zasluži vse pohvale. Za ceno 8.990 evrov ponudi zares veliko. Je zelo vsestranski neo- retro”naked” udoben, lahek med vožnjo in z dobro mero športnosti, ko odpreš plin.

Japonska Klasika – Honda CB650R ABS+TCS – Test Motavantura.si

To je motocikel, ki ga z eno besedo lahko opišem kot korektno! To je Honda, ki jo poganja preizkušen 650 kubični vrstni štirivaljnik, kar zelo lepo pove s svojim zvokom, mehkim podajanjem moči in navorom, ki omogoča izredno tekočo vožnjo ko se vrtljaji enkrat nekoliko dvignejo. Kar mi je najbolj všeč pa je to, da zna biti tudi prav športno ostra. Seveda je vzmetenje naravnano na udobje in žal tudi ni nastavljivo. Ampak čisto iskreno…. Kdo pa to sploh potrebuje za lepo dinamično vožnjo po mestu ali po ovinkastih cestah?

Višina sedeža ni problematična, navdušuje pa tudi udobje za širokim in ravnim krmilom. Ker je ”naked” seveda na njem nekoliko bolj piha a tja do 120 – 130 km/h sploh ni neke resne težave s tem.

Na visokem nivoju je tudi kakovost izdelave in ja tudi dizajn sploh ni slab, nekoliko umirjen in celo z neo-retro izgledom. Morda manjka kašen moderne tehnični detajl, sodobnejši digitalni merilniki z milijonom nekih nastavitev, kak kos loksiranega aluminija pa bi bil ta stroj več kot samo zelo korekten.

Več o vtisih pa v videu.

Peter Kavčič

This Post Has One Comment

Comments are closed.