Honda HRC nadaljuje sodelovanje v dirkah MotoGP vse do leta 2026

You are currently viewing Honda HRC nadaljuje sodelovanje v dirkah MotoGP vse do leta 2026

Honda nadaljuje zavezanost dirkam razreda MotoGP za naslednjih pet let! Ekipo HRC Honda bomo lahko spremljali tudi v sezonah od leta 2022 do 2026.

Do sedaj so v cestnih dirkah zabeležili 800 zmag. Foto: Honda Proracing

Zgodovina dirkanja na najvišjem nivoju sega v sredino prejšnjega soletja. Natančneje v leto 1954, ko je ustanovitelj Honde, Soichiro Honda, razglasil vstop na dirko Isle of Man otok TT. Cestna dirka okoli otoka Man je  veljala za najpomembnejši motoristični dirkalni dogodek te dobe, s ciljem postati najboljši na svetu. Na tem potovanju je doslej na Hondinih dirkalnikih zmagalo 100 različnih voznikov in v vseh kategorijah zbralo več kot 800 zmag. Samo v elitnem razredu je Honda osvojila 850 stopničk in 25 svetovnih prvenstev, več kot katera koli druga znamka v zgodovini.

Hondini dirkači so vedno v vrhu, za mnoge je čast voziti za to japonsko znamko. Foto: Honda Pro Racing

Pot se bo nadaljevala še vsaj pet let, saj se je Honda dogovorila z lastnikom komercialnih pravic in promotorjem serije, Dorna Sports S.L. in bodo zagotovili svoje mesto v prvenstvu do leta 2026.

Noriaki Abe | Direktor, Motorcycle Operations, Honda Motor Co., Ltd.

”Najprej bi rad izrazil spoštovanje in hvaležnost Carmelu Ezpeleti in vsem v Dorna Sports za njihovo trdo delo pri organizaciji dirk med pandemijo COVID-19. Zelo sem vesel, da smo podaljšali pogodbo za tekmovanje v MotoGP od leta 2022 do 2026. Honda nastopa na svetovnem prvenstvu FIM Grand Prix od leta 1959 in je lani osvojila 800. Grand Prix. Honda meni, da so dirke MotoGP ključnega pomena za naše motošportne dejavnosti. MotoGP je vrhunec motociklističnih dirk – omogoča nam razvoj različnih tehnologij kjer v močni konkurenci naše inženirje učimo in negujemo njihove sposobnosti. S temi inženirji, ki se ukvarjajo z razvojem serijskih vozil, lahko Honda svojim strankam ustvari boljše izdelke. Honda bo svojim kupcem po vsem svetu še naprej prinašala sanje in veselje s svojimi avtomobilskimi športi, vključno z MotoGP. “

Honda bo nadaljevala lov na zmage najmanj do leta 2026. Foto: Honda Pro Racing

Carmelo Ezpeleta | Izvršni direktor, Dorna Sports S.L.

”Ta pomembna napoved v MotoGP prinaša velik ponos, saj je Honda eno prvih imen, ki nam pade na pamet, ko razmišljamo o motociklističnih dirkah. Japonski proizvajalec je bil tako pomemben del preteklosti, sedanjosti in prihodnosti svetovnega prvenstva FIM MotoGP in to podaljšanje še bolj krepi zavezanost obeh strani. “

Video, posvečen 800 zmagam v GP dirkah: