Husqvarna enduro 2024: Sedem povsem novih hard enduro modelov z dvo in štiritaktnimi motorji za najbolj zahtevne terenske voznike

You are currently viewing Husqvarna enduro 2024: Sedem povsem novih hard enduro modelov z dvo in štiritaktnimi motorji za najbolj zahtevne terenske voznike

Enduro stroji Husqvarna 2024 TE in FE, ki voznikom omogočajo obvladovanje terena kot še nikoli prej, postavljajo nove standarde za vožnjo po terenu. Zakaj? Zato ker je praktično vse na teh motociklih popolnoma novo! Na voljo bodo že v juniju pri MotoXgeneration.

Novi okvirji, pomožni okvir, plastike, vzmetenje in zavore je le del razširjenega seznam skupnih inovacij na novi enduro platformi, ki so bili uvedeni za dodatno izboljšanje splošnih voznih lastnosti. Ker vsak model še naprej zagotavlja izjemno zmogljivost, bodo vozniki nedvomno sprejeli in izkoristili tehnične spremembe vseh sedmih strojev, ki so jih naredili z jasnim namenom, da bodo vodilni v svojem razredu.

 

Novo, izboljšano vzmetenje  – kot je bilo predhodno na voljo za zajetno doplačilo!

Novo, za enduro specifično vzmetenje WP, ki ponuja predvidljivo blaženje, omogoča voznikom, da tehnične odseke premagujejo s popolno samozavestjo in nadzorom. Vzmetne vilice WP XACT z zaprto kartušo (kar je velika novost) imajo bat s sredinskim ventilom za gladko delovanje in dosledno zmogljivost, medtem ko hidrostop na zadnjih 68 mm hoda vilic pomaga ohranjati stabilnost. Prenovljeni amortizer WP XACT ima nov bat za večje udobje, je 100 g lažji in 15 mm krajši, hkrati pa ohranja 300 mm hoda. Nastavitve vilic in amortizerja je mogoče ročno prilagoditi za hitro in enostavno prilagoditev le z obračanjem lahko dostopnih gumbov.

Povsem nov okvir je narejen s hidroforming tehnologijo

Novi okvir iz krom-molibdenovega jekla je zasnovan tako, da deluje v popolni harmoniji z vzmetenjem WP. Z izboljšanim obnašanjem proti nagibanju in spremenjenimi značilnostmi upogibanja, ki vključuje nov in veliko bolj vzdržljiv hibridni podokvir, zagotavlja izjemno agilno vodljivost vsakega stroja z navdihujočo stabilnostjo v ravni črti.

Nov okvir obdaja nova plastika, ki jo krasi sodobna grafika v švedskem slogu in nova prevleka sedeža z zelo dobrim oprijemom. Izboljšan je položaj za krmilom (trikotnik za voznika), ki zagotavlja večji stik s koleni in s tem boljši nadzor. Poleg tega vitka oblika plastik omogoča tudi popolno svobodo gibanja pri vožnji stoje. Posodobljeno plastiko dopolnjuje prenovljen žaromet, ki zagotavlja močnejšo svetlobo (3x več) in je nameščen z veliko učinkovitejšim in uporabniku prijaznejšim sistemom pritrditve.

Novi okvirji, pomožni okvir, plastike, vzmetenje in zavore je le del razširjenega seznam skupnih inovacij na novi enduro platformi, ki so bili uvedeni za dodatno izboljšanje splošnih voznih lastnosti. Ker vsak model še naprej zagotavlja izjemno zmogljivost, bodo vozniki nedvomno sprejeli in izkoristili tehnične spremembe vseh sedmih strojev, ki so jih naredili z jasnim namenom, da bodo vodilni v svojem razredu.

Novi, izboljšani motorji

Za novo generacijo dvotaktnih modelov TE 150, TE 250 in TE 300 so zdaj na voljo novi motorji z vbrizgavanjem goriva v dušilni loputi (TBI). Sistem TBI, ki je bil uveden, da bi ti lahki stroji ohranili najboljšo zmogljivost v svojem razredu, zagotavlja veliko bolj dosledno in nadzorovano porazdelitev moči v celotnem območju vrtljajev, tudi v najtežjih razmerah. Sistem vbrizga goriva TPI, ki je bil v uporabi do sedaj se z modelnim letom 2024 torej poslavlja.

Štiritaktni stroji FE 250 in FE 350 imajo kompaktno zasnovo motorjev DOHC. Ti so v primerjavi s prejšnjo generacijo nameščeni v okvir za dve stopinji nazaj, kar še bolj osredotoči maso in prispeva k izboljšanemu obnašanju vzmetenja proti posedanju ob dodajanju plina. Poleg tega sta oba motorja zasnovana tako, da so vse glavne komponente nameščene čim bolj sredinsko, kar izboljšuje vodljivost ter ustvarja največji navor in moč. Vsi modeli iz te serije zaradi napredne elektronike dvigujejo izkušnjo enduro vožnje na novo raven. Sistem EMS omogoča, da vsak stroj ponudi dva vnaprej nastavljena programa (mape), ki ustrezata različnim terenom, pri čemer vsaka izbrana prestava vključi prilagojen prenos moči. Štiritaktni modeli ponujajo dodatne pripomočke za voznika, vključno z nadzorom proti zdrsu kolesa in prestavno ročico Quickshifter, ki omogoča pozitivno prestavljanje tudi pod veliko obremenitvijo.

Linijo dopolnjujejo vrhunski sestavni deli, ki so skupni celotni paleti, vključno z novim žarometom LED, izboljšanimi zavorami BRAKTEC z visokozmogljivimi diski GSK, kombiniranim gumbom start/stop, krmilom ProTaper in pnevmatikami Michelin enduro.

Husqvarna enduro FE/TE 2024 Tehnični poudarki

Nov okvir iz krom-molibdenovega jekla, optimiziran za izboljšano obnašanje proti posedanju zadka ob dodajanju plina in izboljšane upogibne lastnosti

Nov hibridni pomožni okvir iz poliamida in aluminija zagotavlja izjemno trdnost in vzdržljivost

Nove 48-milimetrske vzmetne vilice WP XACT Closed Cartridge zagotavljajo enakomerno blaženje in predvidljivo vodljivost

Novi zadnji amortizer WP XACT je lažji in razvit posebej za enduro vožnjo

Nova ergonomska plastika ponuja spremenjen voznikov trikotnik za boljši nadzor

Novi dvotaktni motorji so opremljeni s tehnologijo TBI, ki izboljšuje vozne lastnosti in olajša uporabo

Nova 250- in 350-kubični štiritaktni motorji DOHC zagotavljajo vrhunsko moč in navor v svojem razredu

Nov žaromet LED zagotavlja močnejšo svetlobo in poenostavljeno namestitev

Nov zavorni sistem BRAKTEC in zmogljivi diski GSK zagotavljajo vrhunsko zavorno moč

Nova večnamenska zasnova stikala za izbiro mape motorja vklaplja ali izklaplja prestavno ročico quickshifter in sistem proti zdrsu (samo pri štiritaktnih motorjih)

Nova krmilna enota za terensko vožnjo (OCU) za najvišjo stopnjo zanesljivosti in uporabniku prijazno servisiranje elektronike

Krmilo ProTaper vrhunske kakovosti in ročaji ODI

Električni zaganjalnik, ki ga napaja lahka litij-ionska baterija s kapaciteto 2,0 Ah

Peter Kavčič

Foto: Husqvarna

#husqvarna2024 #husqvarnamotorcycles #enduro #hardenduro #extremeenduro #offroad #motoxgeneration