Husqvarna enduro 2024 – Test vseh novih hard enduro motociklov v norveških gozdovih

You are currently viewing Husqvarna enduro 2024 – Test vseh novih hard enduro motociklov v norveških gozdovih

Zapeljite se z mano na nepozabno enduro izkušnja, ki sem jo doživel na Norveškem. Da prav ste prebrali. Norveška je ena najbolj gozdnatih držav v Evropi in seveda tudi najbolj okoljsko osveščenih. Zato imajo tam vožnjo po terenu dobro urejeno. Na območjih kjer je to dovoljeno je pravi enduro raj na zemlji. V videu na youtube kanalu Motoavantura.si sem strnil svoje vtise, prve občutke o vseh strojih, ki sem jih pognal prek skal, korenin in blata v deželi Trolov.

Enduro stroji Husqvarna 2024 TE in FE, ki voznikom omogočajo obvladovanje terena kot še nikoli prej, postavljajo nove standarde za vožnjo po terenu. Zakaj? Zato ker je praktično vse na teh motociklih popolnoma novo! Na voljo so pri MotoXgeneration.

Novi okvirji, pomožni okvir, plastike, vzmetenje in zavore je le del razširjenega seznam skupnih inovacij na novi enduro platformi, ki so bili uvedeni za dodatno izboljšanje splošnih voznih lastnosti. Ker vsak model še naprej zagotavlja izjemno zmogljivost, bodo vozniki nedvomno sprejeli in izkoristili tehnične spremembe vseh sedmih strojev, ki so jih naredili z jasnim namenom, da bodo vodilni v svojem razredu.

Vzmetenje je najboljše doslej in največji napredek celotne linije enduro motociklov!

Novo, za enduro specifično vzmetenje WP, ki ponuja predvidljivo blaženje, omogoča voznikom, da tehnične odseke premagujejo s popolno samozavestjo in nadzorom. Vzmetne vilice WP XACT z zaprto kartušo (kar je velika novost) imajo bat s sredinskim ventilom za gladko delovanje in dosledno zmogljivost, medtem ko hidrostop na zadnjih 68 mm hoda vilic pomaga ohranjati stabilnost. Prenovljeni amortizer WP XACT ima nov bat za večje udobje, je 100 g lažji in 15 mm krajši, hkrati pa ohranja 300 mm hoda. Nastavitve vilic in amortizerja je mogoče ročno prilagoditi za hitro in enostavno prilagoditev le z obračanjem lahko dostopnih gumbov.

Husqvarna enduro FE/TE 2024 Tehnični poudarki

Nov okvir iz krom-molibdenovega jekla, optimiziran za izboljšano obnašanje proti posedanju zadka ob dodajanju plina in izboljšane upogibne lastnosti

Nov hibridni pomožni okvir iz poliamida in aluminija zagotavlja izjemno trdnost in vzdržljivost

Nove 48-milimetrske vzmetne vilice WP XACT Closed Cartridge zagotavljajo enakomerno blaženje in predvidljivo vodljivost

Novi zadnji amortizer WP XACT je lažji in razvit posebej za enduro vožnjo

Nova ergonomska plastika ponuja spremenjen voznikov trikotnik za boljši nadzor

Novi dvotaktni motorji so opremljeni s tehnologijo TBI, ki izboljšuje vozne lastnosti in olajša uporabo

Nova 250- in 350-kubični štiritaktni motorji DOHC zagotavljajo vrhunsko moč in navor v svojem razredu

Nov žaromet LED zagotavlja močnejšo svetlobo in poenostavljeno namestitev

Nov zavorni sistem BRAKTEC in zmogljivi diski GSK zagotavljajo vrhunsko zavorno moč

Nova večnamenska zasnova stikala za izbiro mape motorja vklaplja ali izklaplja prestavno ročico quickshifter in sistem proti zdrsu (samo pri štiritaktnih motorjih)

Nova krmilna enota za terensko vožnjo (OCU) za najvišjo stopnjo zanesljivosti in uporabniku prijazno servisiranje elektronike

Krmilo ProTaper vrhunske kakovosti in ročaji ODI

Električni zaganjalnik, ki ga napaja lahka litij-ionska baterija s kapaciteto 2,0 Ah

Peter Kavčič

Foto: Husqvarna

#husqvarna2024 #husqvarnamotorcycles #enduro #hardenduro #extremeenduro #offroad #motoxgeneration