KTM 125 Duke – drzen in #readytorace tudi z izpitom za avto in opravljeno praktično vožnjo

You are currently viewing KTM 125 Duke – drzen in #readytorace tudi z izpitom za avto in opravljeno praktično vožnjo

Ob novi zakonodaji koda 125, ki omogoča, da s šestimi urami v šoli vožnje pridobite izpit za vožnjo 125 kubičnega motocikla, kjer moč ne presega 11 kW, je KTM 125 DUKE morda res vstopni motocikel v ponudbi družine motociklov KTM. Ta obsega še modele z 390, 790, 890 in 1290 kubičnimi motorji, vendar kljub temu ne gre zlahka jemati tega kar ponuja.

Gre namreč za čisto pravi KTM, ki ima v svojem DNK zapisan slogan #readytorace – torej je pripravljen, da se spopade z vsako cesto in še tako zelo zavitimi ovinki.

Izdelan je z enakim pristopom kot večji motocikli – in to se tudi vidi. Pri tem mestnem bojevniku, opremljenem z žarometi LED in zaslonom TFT je jasno, da gre za premijski motocikel v svojem razredu. Preizkušen in praktično neuničljiv štiritaktni enovaljnik je opremljen s sodobnim sistemom vbrizga goriva in 6-stopenjskim menjalnikom. Ta zagotavljata vrhunsko zmogljivost v svojem razredu ob nizki porabi goriva. Z enim polnjenjem, torej z desetimi litri goriva lahko prevozi kar 300 kilometrov!

 

 

 

KTM Duke 125 izžareva kakovost

Poleg stilskih posodobitev je 124,7-kubični enovaljni motor prešel v sodobno dobo in je zdaj skladen z najnovejšimi zahtevami ter ponuja širšo razporeditev moči v primerjavi s predhodniki.

Zaradi teh sprememb novi 125 Duke izžareva kakovost. Prav tako vam ponuja občutek velikega motocikla, zahvaljujoč prostornemu položaju za krmilom, ki lahko sprejme višje voznike, ne da bi bil zastrašujoč za začetnike.

Na spletnih forumih KTM je na voljo živahna skupnost podobno mislečih lastnikov kjer najdete polno zanimivih idej in odgovore na vsa vprašanja, ki jih imate o tem motociklu.

 

Tudi takšne vragolije zmore ta #readytorace 125 kubični stroj!

KTM Duke 125: OSNOVNA CENA: 5.390,00 EUR*

TEHNIČNI PODATKI

 

Motor in menjalnik: štiritaktni, enovaljni, tekočinsko hlajen,  moč: 15 KM (11 kW) in 12 Nm navora, 6-stopenjski menjalnik, električni zagon

Rezervoar: 10,5 l

Zavore: spredaj štiribatne zavorne čeljusti, kolut premera 300 mm, zadaj kolut premera 230 mm, ABS Bosch 9,1 MB dvokanalni ABS (Supermoto ABS)

Višina sedeža od tal: 830 mm

Teža: 139 kg

Peter Kavčič

Foto: KTM

#KTM #Duke125 #KTMDUKE #readytorace #koda125