KTM RC8C – z njim se boste lahko pomerili na stezi z MotoGP dirkači!

You are currently viewing KTM RC8C – z njim se boste lahko pomerili na stezi  z MotoGP dirkači!

Kako? No, najprej vam mora uspeti priti med 100 ekskluzivnih srečnežev, ko se bo odprla spletna prodaja. Pripravite alarme na 20.3. ob 15.00 in seveda bančne podatke. Cena: 42.000 evrov!

KTM RC 8C 2024, ki je omejen na le 100 ročno izdelanih enot, bo na dirkališče prinesel neverjetne zmogljivosti, ki jih ni bilo še nikoli, z neprimerljivimi referencami READY TO RACE in s pravimi oznakami Grand Prix. S tem nadaljujejo zgodbo, ki so jo začeli pred dvema letoma in ta motocikel je od tedaj vsakič dražji in boljši, predvsem pa jih izdelajo vedno v manjših količinah.

Takole na RC8C uživata Jack in Brad.

KTM RC 8C je poosebljenje ciljno usmerjenega, lahkega dirkalnika, ki ga poganja močan 889-kubični motor s paralelno dvojico in je opremljen z najboljšo opremo, pripravljeno za dirke. Ta ekskluzivni, na dirkališče osredotočeni stroj v najbolj omejenem številu, kar jih je bilo kdaj koli izdelanih, se ponaša s prilagojenim vzmetenjem, zasnovanim za dirkališče, vrhunskimi dirkalnimi komponentami in odločno predanostjo dirkališču – uteleša bistvo stoodstotne pripravljenosti na dirko.

Tako kot pri prejšnjih dveh izvedbah bo tudi model KTM RC 8C 2024 mogoče naročiti izključno prek posebnega portala za prednaročila na spletni strani KTM.com, ki bo zaživel 20. marca ob 15.00 po srednjeevropskem času. Na njem bodo lahko potencialni kupci rezervirali eno od 100 razpoložljivih enot z določenim pologom v višini 1.000 evrov. Ob naročilu bo treba izbrati tudi želenega prodajalca, pri katerem bi kupci želeli prevzeti svoj model KTM RC 8C 2024.

MotoGP dirkača med treningom na novem stroju.

Poleg tega lahko kupci rezervirajo vrhunsko predajo v Portimau na Portugalskem. Za ta dogodek je treba dodatno kupiti obvezen paket dirkaških komponent, ki vsebuje vse potrebne dele za udeležbo na najbolj ekskluzivni predaji na svetu. Ta dogodek bo vključeval osebno angažiranje KTM tehnikov za nastavitev motocikla za dirkališče, zasebno večerjo, srečanje in pozdrav, ekskluzivno izkušnjo dneva na dirkališču z MotoGP dirkači KTM, adrenalinske kroge v dirkalniku KTM X-BOW s tovarniškimi vozniki KTM, za nameček pa bo KTM predstavil še nekaj posebnega kot svetovno ekskluzivni predogled tega, kar bo v prihodnosti predstavljala znamka. Kljub temu, da to ni najmočnejši KTM (to je seveda Superduke) je RC8C najdražji.

Določene komponente so podobne kotna RC16.

2024 KTM RC 8C se ponaša z aerodinamičnim oklepom iz karbona, ki ga je navdihnil KTM RC16, srce pa sestavlja vzporedni dvovaljnik LC8c DOHC s 135 KM in 889 cm3 ter 8 ventili. Vse to je privijačeno na namensko izdelan jekleni cevasti okvir iz jekla 25CrMo4, njegovo pripravljenost na dirke pa povečujejo vrhunski sestavni deli vzmetenja WP PRO COMPONENTS in niz lahkih elementov.

KTM RC 8C, ki je bil izdelan z roko v roki s Krämerjevimi motocikli, je dokaz njunega skupnega mojstrstva pri oblikovanju pravega dirkalnika. S funkcijami, kot so hitro snemljiv rezervoar in oklepa, lahka kolesa Dymag in Pirellijeve dirkalne pnevmatike, ta motocikel, namenjen samo dirkališčem, ne pušča nobenega dvoma o svojem namenu.

Spredaj visokozmogljiva 43 mm vilica WP APEX PRO 7543 z zaprto kartušo, prilagojena za uporabo na stezi, zagotavlja neomejen nadzor nad blaženjem in izpolnjuje zahteve tako voznikov, ki se še seznanjajo z dirkanjem stezi, kot tudi izkušenih dirkačev. Medtem zadaj vilica WP APEX PRO 7746 z daljinskim nastavljanjem prednapetosti zagotavlja natančno upravljanje in ponuja enostavno nastavitev kompresije in odboja pri visokih in nizkih hitrostih.

Pod oklepom se skriva jeklen cevni okvir.

KTM RC 8C 2024 upočasnjujeta radialna glavna zavorna cilindra Brembo 19RCS CORSA CORTA, izdelana za MotoGP™, ki upravljata sprednje zavorne čeljusti Brembo Stylema in 290 mm popolnoma plavajoče zavorne kolute. Zadnje zavorne naloge opravlja Brembo dvotlačna zavorna čeljusti, združena z 230 mm popolnoma plavajočim diskom, okrepljena z aluminijastimi rotorji in titanovimi vijaki za dodatno zmanjšanje mase.

Za celovito zbiranje in analizo podatkov je v dirkalnik 2024 KTM RC 8C vgrajena armaturna plošča AIM MXS 1.2 RACE in zapisovalnik podatkov z vgrajeno funkcijo GPS. Na 5-palčnem zaslonu TFT z možnostjo neprekinjenega beleženja podatkov lahko vozniki uporabijo program AIM RaceStudio, da podrobno preučijo določene metrike zmogljivosti in z največjo natančnostjo izboljšajo svoje čase krogov.

Nekatere pomembne funkcije in poudarki vključujejo:

Omejeno na samo 100 enot po vsem svetu

Ročno izdelan izključno za uporabo na dirkališču

Stopnja zmogljivosti Moto2™

Razmerje med močjo in težo skoraj 1:1 s 135 KM in 142 kg suhe teže

Dirkaški izpuh iz Akrapoviča

Po meri izdelan dirkaški zračni predal in dirkaški zračni filter

Namenski okvir iz jeklenih cevi 25CrMo4

Vzmetenje WP APEX PRO COMPONENTS

Dirkaške zavorne komponente Brembo

Izjemno lahka aluminijasta platišča Dymag

Prednaročila se odprejo 20. marca ob 15:00 po srednjeevropskem času. V prednaročilu bodo sodelovale naslednje regije/države: Evropa, ZDA, Mehika, Kanada in Južna Afrika.

poglejte kako najboljša KTM dirkača obvladujeta stezo na KTM RC8C.

Več o modelu 2024 KTM RC 8C najdete na spletni strani KTM.com.