KTM Super Duke 1290 RR – Kolikor konjev, toliko kilogramov!

You are currently viewing KTM Super Duke 1290 RR – Kolikor konjev, toliko kilogramov!

Črka R je pritrjena na zadnji strani vsakega 1290 Super Duke R, “Ready to Race” pa tako ali tako velja za vsak KTM iz tovarne. Z omejeno izdajo RR pa KTM to zverino popelje še dlje. Kdor je že vozil motocikel, ki ima razmerje moči in mase 1:1 ve o čem govorim!

KTM 1290 Super Duke RR 2023 – le za izbrance

Leta 2021 je bil KTM 1290 Super Duke RR, omejen na 500 primerkov. Po premoru leta 2022 je KTM ponovno lansiral dvojni R za leto 2023, spet v omejeni izdaji 500 enot. Super Duke RR je bil leta 2021 razprodan leta v manj kot eni uri. Od večera 13. marca 2023 je 2. izdajo tega RR mogoče naročiti pri izbranih prodajalcih KTM.

180 KM in 180 kg suhe teže

Super Duke RR ponovno navduši s spektakularnim razmerjem med močjo in težo: 180 KM pri 180 kilogramih, kar ustreza razmerju 1 KM na 1 kilogram, ki je pogosto cilj proizvajalcev, a to le redko dosežejo. Vendar to velja le za suho težo. Pripravljen na vožnjo, z napolnjenim 16-litrskim rezervoarjem in vsemi drugimi tekočinami, naj bi 1290 Super Duke RR tehtal okoli 200 kilogramov. Vsaj 9 kilogramov manj kot Super Duke R ali 11 kilogramov manj kot Evo s polaktivnim vzmetenjem. V vsakem primeru: za LC8-Twin z 1.301 ccm in 140 Nm je to tako ali tako impresivno.

Sijajno črn in mat črn karbon

Barvni koncept za omejeno serijo 2023 je v bistvu sestavljen iz črne barve z visokim sijajem v kombinaciji s sestavnimi deli iz mat črnega karbona. Tudi zadnji del enosedežnika je iz lahkega laminata iz ogljikovih vlaken, sedež pa je tu za 10 milimetrov višji. Posebne poudarke dajejo beli in seveda oranžni dekorativni elementi. Da bi poudarili ekskluzivnost Super Duke RR, bodo ponosni lastniki kot dodatek prejeli po meri izdelano karbonsko škatlo s ključi za svojo “Zver”.

180 KM in 180 kg suhe teže! Razmerje, ki obeta brutalno zmogljivost.

KTM 1290 SUPER DUKE RR na kratko:

 razmerje med močjo in maso 1:1

Vzmetenje WP APEX PRO COMPONENTS

Akrapovičev izpušni sistem Slip-on

Ekskluzivna nadgradnja iz ogljikovih vlaken

Lahka litij-ionska baterija

Izjemno lahka kovana kolesa

Pomožni okvir iz ogljikovih vlaken z enojnim sedežem

Omejeno na samo 500 enot

Edinstvena karbonska škatlica za ključe z blagovno znamko

Močnejši trojni križi za vpetje vilic

KTM 1290 SUPER DUKE RR ni impresiven le pri opremi, temveč se ponaša tudi z najpopolnejšim paketom elektronike, usmerjenim v dirkalne steze, kar jih je bilo doslej mogoče videti na motociklu KTM. Serijsko je dodan napredni TRACK in PERFORMANCE MODE. Medtem ko se KTM 1290 SUPER DUKE RR že ponaša s celotno paleto ekskluzivnih sestavnih delov, lahko vozniki, ki si želijo še več, pobrskajo po celotni paleti posebej razvitih delov KTM PowerParts in posebni paleti oblačil KTM PowerWear. Ta vključuje usnjeno dirkalno obleko po meri, posebej dopolnjeno z edinstveno blagovno znamko KTM 1290 SUPER DUKE RR in ujemajočim se dizajnom. Samo evre pripravite!

#KTM #KTMSUPERDUKERR #SuperDukeRR #RR #TheBeast

Peter Kavčič

Foto: KTM

This Post Has One Comment

Comments are closed.