Nazaj v Afriko: Aprilia Racing se pripravlja na vrnitev na puščavske reli dirke

You are currently viewing Nazaj v Afriko: Aprilia Racing se pripravlja na vrnitev na puščavske reli dirke

Aprilia se pripravlja na vrnitev, na najbolj zahtevne rally dirke leta 2024. Gre za ambiciozen projekt, za katerega bo skrbel oddelek Aprilia Racing, s čimer bo ponovil uspešno izkušnjo Aprilijine prejšnje udeležbe na Dakarju v letih 2010-2012. S tem se italijanski proizvajalec pridružuje Yamahi, ki je vse svoje sile z Dakarja preusmerila v projekt Tenere 700.

V ospredju oba dirkača, zadaj Aprilia za Dakar (2010-2012) z dvovaljnim 450 kubičnim motorjem.

Tuareg 660 je osrednji del novega projekta oddelka Aprilia Racing, ki pa še vedno ne razkriva povsem svojih načrtov. Ni namreč jasno ali bodo le testirali in pripravljali tehniko za vstop na Dakar ali bodo kot omenjeno po vzoru Yamahe sodelovali na dirkah kot so Africa Eco Race. Kot je razvidno iz imena in opreme dvovaljnega endura, je motocikel pripravljen na vrnitev k puščavskim pustolovščinam, ki so mu pisane na kožo. Pomemben projekt, lahko sedaj računa na podporo enega najboljših italijanskih dirkačev: Jacopo Cerutti je tovarniški dirkač ekipe Aprilia Racing, odgovoren za razvoj dirkalnega motocikla za sezono 2023

Massimo Rivola: “S tem zanimivim novim projektom se nenehno razvijajoči se oddelek vrača k svoji veliki ljubezni do terenskih doživetij kjer prevzemamo štafeto dolgoletne tradicije, razvoj motocikla pa bo predstavljal inovativnost in zmogljivost, ki sta značilni za Aprilio”.

Za projekt Aprilia Tuareg Rally bo skrbel Jacopo Cerutti, ki v razvoj prinaša svoje bogate izkušnje. Dirkač iz Coma je večkrat zmagal v italijanskem prvenstvu motorally, poleg tega je domov prinesel štiri italijanske in en evropski naslov prvaka v enduru ter se že šestkrat udeležil Dakarja. V ekippi se mu bo pridružil Francesco Montanari, dirkač, ki je lani kot novinec dosegel odličen rezultat v prvenstvu motorally.

Tu je test povsem serijskega modela Aprilia Tuareg 660, ki dokazuje izjemen potencial na terenu:

Peter Kavčič

Foto: Aprilia

#aprilia #bearacer #tuareg660 #dakar #rally #apriliaracing