Peta zaporedna zmaga za Can-Am off road ekipo na reliju Dakar

You are currently viewing Peta zaporedna zmaga za Can-Am off road ekipo na reliju Dakar

Če jih spraviš pet v vrsto, torej da petkrat zaporedoma osvojiš prvo mesto na najtežji, najbolj nori dirki na svetu, potem nekaj že delaš prav. Can-Am s svojim modelom Maverick konkurentom ne pusti blizu saj divji tempo enostavno ne dopušča napak in popuščanja.

Pravijo, da so dirke najboljši test za material in to drži tudi v primeru SSV vozil. Can-Am Off-Road še naprej uveljavlja svojo globalno dirkaško prevlado že v začetku novega leta, tokrat z uvrstitvijo na najvišjih mestih v dveh različnih kategorijah na priznanem reliju Dakar.

Zmagali so v katergoriji praktično serijskih SSV vozil, ki je izredno priljubljena med vsemi, ki bi za zmerno razumen (kolikor je to na reliju Dakar sploh možno) denar radi okusili slast dirkanja. Slavili pa so tudi med lahkimi prototipi kje rje izkušeni čilenec Francesco Lopez ugnal svo konkurenco. Reli Dakar velja za ultimativno preizkušnjo terenskih dirk s svojo 8400 km dolgo progo po nekaterih najbolj zahtevnih in tehničnih terenih Savdske Arabije.

“Imamo najboljše od najboljših, od voznikov do podpornega osebja do neverjetne platforme Can-Am Maverick X3. Komaj čakamo, kaj nas čaka preostanek tega leta za dirke, saj nameravamo nadaljevati naš neverjeten zagon s prvenstvi z vsega sveta” je dejal Sandy Scullion, višji podpredsednik družbe Can-Am.

Peter Kavčič

Foto: Dakar