Prvi uradni video – to je Ducati Desmo450 MX v akciji na stezi za svetovno prvenstvo. Poslušajte ta zvok!

You are currently viewing Prvi uradni video – to je Ducati Desmo450 MX v akciji na stezi za svetovno prvenstvo. Poslušajte ta zvok!

Ducati s prvim motociklom za motokros v zgodovini znamke vstopa v povsem nov svet. To je tudi prvi motocikel za motokros, ki uporablja desmodromni sistem, marca pa ga bomo lahko videli v akciji na italijanskem prvenstvu Motocross Prestige, ki ga bo vozil osemkratni italijanski državni prvak Alessandro Lupino. Motor ne izgleda slabo, v bistvu je v rokah Antonia Cairolija očitno zelo dober.

Na srečo nam ni treba čakati do prvega kroga italijanskega prvenstva v motokrosu, da bi videli Desmo450 MX v polnem pogonu. Dirt Shark in Monster Energy sta združila moči in nam ponudila prve uradne posnetke motorja in njegovega razvijalca, devetkratnega svetovnega prvaka v motokrosu Tonyja Cairolija. Cairoli je prvič po razkritju motorja podal nekaj informacij o njegovem razvoju.

Poleg povsem novega je eden najbolj zanimivih delov tega videoposnetka dejstvo, da se odvija v 04 Park-Monte Coralli v Faenzi v Italiji. Ta steza je v lasti italijanske dirkaške legende Andrea Doviziosa in bo letos gostila krog italijanskega prestižnega prvenstva v motokrosu. Zato ni presenetljivo, da si Cairoli želi opraviti nekaj zadnjih treningov. Za njih je seveda zmaga glavni cilj. Žal v tem trenutku ne vemo ali bo Cairioli tudi dejansko dobil dovoljenje za dirko. V vsakem primeru bi bilo vrhunsko videti devetkratnega svetovnega prvak v živo v akciji z vso ostalo konkurenco.

Projekt je trenutno še v fazi razvoja, najverjetneje lahko pričakujemo serijsko proizvodnjo šele naslednje leto.