Rok Perko je po smukaški karieri postal motorist

You are currently viewing Rok Perko je po smukaški karieri postal motorist

Ko s hitrostjo krepko prek 100 km/h drviš po ledeni strmini proti cilju in na telo delujejo izjemne sile adrenalin skrbi, da ne popusti koncentracija. Nekako podobno je tudi pri motociklih in kdor je enkrat okusil slast hitrosti na dirkališču hoče vedno znova svoj odmerek vznemirjenja in adrenalina. Zato ni čudno, da je naš nekdanji vrhunski smukač Rok Perko po končani karieri v poletnih mesecih iz smuči presedlal na motocikel saj ostaja ljubitelj hitrosti.

Ker ceni motocikle z značajem, se je hitro odločil za Husqvarno Svartpilen 401, ki je vsekakor oblikovno izredno svež motocikel. Za vlogo ambasadorje se je dogovoril z zastopnikom motociklov Husqvarna za Slovenijo MotoXGeneration, saj so iskali motorista z aktivnim življenskim slogom in karizmo. S Husqvarno Vitpilen 401 se najraje se vozi po mestu, po opravkih in se tako prebija skozi mestno gnečo. Občasno pa s tem motociklom mahne tudi na kak krajši izlet. Vitpilen 401 mu je všeč ker poleg specialnega izgleda poskrbi tudi za dinamičnost in lahkotnost v ovinkih. Ker je motocikel obut v cestno terenske gume, se lahko zapelje daleč tudi po makadamskih cestah. 

Husqvarna Vitpilen 401: Poganja ga sodobni enovaljnik s 373 kubičnimi centimetri, ki zmore 44 konjev in 37 Nm navora. Motor je živahen in kljub normi euro5 športen. Šeststopenjski menjalnik s sistemom, ki dovoljuje pretikanje brez uporabe sklopke, lepo teče in omogoča solidne pospeške za ta razred ter končno hitrost nekaj več kot 160 km/h.

Za vzmetenje so poskrbeli pri prestižnem proizvajalcu WP.

Zavorni sistem ABS je prispeval Boscch. Zavore so radialne, čeljusti na ogromnem 320-milimetrskem zavornem kolutu pa proizvajalca ByBre. Sedež je od tal visok le 835 mm.

V bližnji prihodnosti pa lahko pričakujemo tudi elektrificirano verzijo Husqvarne Vitlipen