Simon Marčič bo vozil enduro in ekstrem enduro na motociklih italijanskega proizvajalca TM

You are currently viewing Simon Marčič bo vozil enduro in ekstrem enduro na motociklih italijanskega proizvajalca TM

Simon Marčič po vrnitvi iz Savdske Arabije ne počiva. Po tem ko je uspešno končal reli Dakar 2021 na odličnem 5. mestu v svoji kategoriji kjer ni dovoljena pomoč mehanikov, že načrtuje aktivnosti za letošnjo tekmovalno sezono. Za treninge in dirke, ki se jih bo udeležil bo vozil na motociklih TM.

Večji del sezone bo Simon Marčič vozil na štiritaktnem enduro modelu TM 300. Foto: osebni arhiv

‘Po uspešno zaključenem Dakarju 2021 sem iskal podpornika, ki bi me opremil za poletni del enduro sezone. Pogovarjal sem se z več podjetji, ki prodajajo enduro motocikle. Najboljšo ponudbo, sem dobil od podjetja TM slovenija, za katerim stojita legendi slovenskega endura izpred desetletja in pol, Anže Blejc in Ciril Gogala. Podprla sta me tako s 4-taktnim 300 kubičnim enduro motorjem s katerim bom odpeljal večji del enduro sezone in prav tako s 300 kubičnim 2-taktnim motorjem za ekstremnejše enduro dirke. Glede na vsa tekmovanja, ki jih načrtujem (reli, enduro, cross-country, motocross, baja, ekstrem enduro) se bom 2 taktnega motorja posluževal le občasno. Prvi vtis o motociklih TM je zelo dober. V resnici me je zelo navdušil, saj ima že serijsko nameščene dvokartušne vilice. Poleg tega ima rezervoar nameščen pod sedežem in s tem znižano težišče. Aluminijast okvir in številne inovacije dajejo motociklu dušo, kar mi je pravzaprav tudi zelo všeč.’

Puščavske sipine je letos prevozil brez težav. Foto: osebni arhiv

Zanimiv pogovor s Simonom Marčičem si lahko ogledate tudi v spodnjem videu kjer sta ga v oddaji Brez Bremz gostila odlična motokrosista Jaka Završan in Luka Kutnar.