Test – Motavantura.si: Tako se pelje motor za Dakar s katerim dirka Simon Marčič

You are currently viewing Test – Motavantura.si: Tako se pelje motor za Dakar s katerim dirka Simon Marčič

Dakar rally je najtežja preizkušnja za tehniko in človeka. Zato so tudi motocikli s katerimi dirkajo tovarniški dirkači in seveda tudi zasebniki kot je Simon Marčič zelo posebni in drugačni od tega kar se vozi po cestah. To je test specialke od Simona Marčiča!

Vožnja z rally specialko, s katero Simon Marčič dirka na rallyju Dakar je bilo zelo posebno, celo edinstveno doživetje. kljub teži krepko nad 160 kilogrami se pelje presenetljivo lahkotno. Že res, da sem to Husqvarno vozil le na motokros stezi v Taru ampak vseeno, vsaj nek prvi občutek sem dobil in moje kričanje na začetku videa pove vse!

Motocikel je neverjetno stabilen in hiter. Posebej zanimivo je bilo delovanje elektronike, ki skrbi, da ima zadnje kolo ves čas na razpolago optimalno moč in dober oprijem. Tehnologija in materiali so na tem dirkalne stroju, ki ga sploh ne moreš kupiti brez dokazila o prijavi na vztrajnostni rally, na čisto nekem drugem nivoju kot recimo MX in enduro motociklih. Upam, da boste med ogledom uživali…jaz sem med vožnjo noro užival!

Cena 26.000 evrov (pogoj za nakup je prijavnina na enega od relijev za svetovno prvenstvo)

#dakar#dakarrally#husqvarna#rally#dakarbike#dakarbikes#adventure#adventures#rallyraid#desert#test#motorcycle#moto#dream#dreamride#ktm#ktmracing#racing#husqvarnamotorcycles