Tim Gajser o novi sezoni in dirkah v ZDA.

You are currently viewing Tim Gajser o novi sezoni in dirkah v ZDA.

Konec januarja (30.1.) in v začetku februarja (6.2.) bodo na vrsti že prve dirke odprtega italijanskega državnega prvenstva v motokrosu. Na štartni listi so praktično vsi, ki v motokrosu kaj pomenijo. Med njimi sta tudi Jan Pancar (MX2) in Tim Gajser (MXGP). Zasledil sem zanimiv kratek intervju, ki veliko pove o tem kako se Tim Gajser pripravlja na novo sezono, dotaknil pa se je tudi lanske sezone in možnosti, da bo še kdaj dirkal v ZDA.

Na vprašanje o sezoni 2021, ki je bila izredno intenzivna in izenačena je odgovoril:

”Bila je zanimiva sezona, toliko dobrih dirkačev je in vsi so bili v formi. Sam sem bil zelo zadovoljen z začetkom sezone in prvo polovico sezone, potem pa sem se takoj po Turčiji poškodoval in sem imel težave. Po poškodbah sem vozil z bolečino. Hitro sem se vrnil v formo, a psihično nisem bil pravi. Zasedel sem tretje mesto in nisem mogla ubraniti naslova. To mi sedaj daje več motivacije za letos. Na Sardiniji se pripravljamo na sezono 2022 in veselim se prve Grand Prix dirke, ki bo kmalu, že 20. februarja v Veliki Britaniji.”

Velika nagrada Nemčije je bila zadnja, ki jo je Tim zmagal, priznal, je da ga je to takrat kar nekoliko presenetilo.

Gajser: ”Presenetljivo je bilo zmagati. Bilo je tri tedne po poškodbi in imeli smo teden dni odmora med Riolo in Nemčijo in nisem pričakoval, da se bom boril za zmago na tej dirki. To je bil dober trenutek, a od takrat ni šlo več v pravo smer in začele so se težave in od tega trenutka do konca se nisem počutil dobro. Lepo je bilo zmagati Nemčijo in zadnjo VN, ki sem jo zmagal.”

Na vprašanje o tem kakšne izboljšave želi narediti v sezoni 2022 je dejal:

”Smo še vedno izven sezone, torej na pripravah in sem zelo motiviran, saj sem izgubil naslov. Dal bom vse od sebe, da ga dobim nazaj! Vse gre dobro, predvsem pa moramo delati na štartih, saj so ti zdaj tako ključnega pomena. Vedno je bilo pomembno, da dobro štartaš, zdaj pa imamo toliko hitrih fantov. Z dobrim štartom pa jih ne rabiš prehitevati. To je tisto, na čemer delamo, pa tudi veliko drugih stvari. Vse je lahko bolje. Ko dobro delaš v fitnesu in na kolesu, postane vse bolj gladko. Zavedam se, da sem kot voznik agresiven in delam na tem, da bi bil bolj tekoč v vožnji.”

Seveda je beseda nanesla tudi na legendarnega 9 kratnega svetovnega prvaka Tonyja Cairolija. Na vprašanje ali ga bo pogrešal, je dejal:

”Da seveda, pogrešali ga bomo, vsi ga bodo pogrešali. Še vedno bo sodeloval, tako da ga bomo videli, vendar ne več na dirkah, ali pa bo morda opravil nekaj GP-jev, a ne cele sezone. Pogrešali ga bomo; imela sva nekaj lepih bitk in lepih dirk za naslove. Večkrat sem rekel, da mu želim vso srečo. Je legenda in do njega čutim veliko spoštovanje.”

O tem, da bi tako kot Jefrey Herlings nosil številko 1!

”Imel sem priložnost in se nisem nikoli odločil, vendar ne bom izkoristil številke ena. Moja številka mi veliko pomeni, prav tako ljudem okoli mene in 243 ima zame velik pomen v mojem življenju. Recimo, da sem ponosen, da lahko vozim s to številko, in to predstavljam svetu v motokrosu.”

Večno vroča tema Tim Gajser in ZDA. Kaj se tu dogaja?

”Jaz bi rekel da me še vedno vleče v Ameriko. Moje sanje so bile, da bi šel v ZDA in tam dirkal, toda odnos s HRC v Evropi je tako dober in v letih 2017 in 2019 sem dirkal v Ameriki. Vozil sem Monster Cup in užival v dirkanju na stadionu s fanti iz superkrosa. Pri mojih letih je sedaj težko iti v ZDA in si tam narediti novo kariero. Toda morda bom tedaj, ko se bo Monster Cup vrnil, če se bo vse skupaj vrnilo v normalno stanje, to ponovil. Morda odpeljem nekaj superkros dirk in dirk zunaj torej v ‘outdoor’ prvenstvu v ZDA.

Peter Kavčič

Intervju je povzet iz mxlarge.com

This Post Has One Comment

Comments are closed.