Totalna ekskluziva – Akrapovič in MV Agusta F3

You are currently viewing Totalna ekskluziva – Akrapovič in MV Agusta F3

Pri Akrapoviču so v sklopu industrijskega partnerstva s podjetjem MV Agusta predstavili nov izpušni sistem Slip-On Line, ki je narejen iz titana za superšportnik MV Agusta F3 RR. Je to morda nekaj najlepšega kar ta hip ponuja moto industrija?


Model RR je v samem vrhu serije motociklov MV Agusta F3. Odlikujejo ga zmogljivost, vrhunska aerodinamika in odlična šasija, zaradi česar je edinstveni predstavnik superšportnih motociklov. Je produkt tehnološke evolucije, zaradi česar je izjemno dovršen in visokozmogljiv. Kljub temu je lahko še boljši!

Izboljšave še zdaleč niso le kozmetične in akustične

V naboru specialnih komponent je tudi Akrapovičev izpušni sistem Slip-On Line (Titanium), ki je homologiran za cestno uporabo. Ta izboljša moč za 2,5 kW (3,4 KM) pri 13.000 v/min in poveča navor za 2,5 Nm pri 11.900 v/min. Ob tem je impresivno dejstvo, da je lažji od serijskega izpuha kar za polovico – natančneje za 49,5 %.

Popoln izgled superšportnika.

A to še ni vse. Ker gre za ekskluzivni imeni ne preseneča, da športnim navdušencem pripravili še izboljšan Racing Kit, namenjen kupcem, ki bodo F3 RR vozili izključno na dirkalni stezi. Paket vsebuje posebno Agustino dirkaško elektronsko kontrolno enoto. S takšno predelavo se moč motorja poveča na 114 kW (155 KM), suha teža motocikla pa zmanjša s 173 na 165 kg.

Ta mojstrovina je samo za na dirkališče.

Samo najboljši materiali

Izpušni sistem, ki so ga razvili inženirji pri Akrapoviču in podjetju MV Agusta, je v celoti izdelan iz visoko odpornega lahkega titana, njegovo podobo pa zaokroža elegantna ročno izdelana kapa iz ogljikovih vlaken. Poleg tega vključuje ročno izdelan toplotni ščitnik iz ogljikovih vlaken, ki je na voljo v mat in sijoči izvedbi. Dušilec je oblikovan tako, da se brezhibno prilega motociklu, njegovi končni podobi pa daje še močnejšo športno noto. Preddušilec v spodnjem delu motocikla se ujema z njegovimi futurističnimi linijami in je oblikovan tako, da kljub omejenemu prostoru v oklepu izboljša zmogljivost. Izpušni sistem z logotipom obeh znamk je prvi produkt industrijskega partnerstva med podjetjema.

Na voljo le pri prodajalcih MV Agusta

Gre za prvi projekt industrijskega partnerstva med podjetjema Akrapovič in MV Agusta. Podjetji sta ustvarili unikaten izpušni sistem, ki se ujema z inovativnimi linijami motocikla, poveča njegovo zmogljivost, spremeni zvok ter izpolnjuje vse veljavne zahteve cestne homologacije. Na voljo je prek prodajne mreže MV Agusta.

Peter Kavčič

Foto: Akrapovič