Trije razlogi zakaj bomo v nedeljo zjutraj spremljali superkros v ZDA

You are currently viewing Trije razlogi zakaj bomo v nedeljo zjutraj spremljali superkros v ZDA

V zadnjem času je prva dirka sezone vselej potekala prvo soboto po novem letu, prav tako pa jo je že kar tradicionalno gostil Anaheim. Kot rečeno, se to za letošnje leto spreminja, predvsem na račun lanske sezone, ki je zaradi koronavirusa potekala dlje kot običajno.

Tu je uradni napovednik kjer najdete tudi intervjuje v angleškem jeziku:

Že v lanskem letu smo lahko spremljali srdit boj za naslov prvaka, ki ga je na koncu vendarle osvojil Eli Tomac. Za Američana je bil to prvi naslov svetovnega prvaka v superkrosu, navkljub dejstvu, da je imel v zadnjih nekaj sezonah največ zmag.

Eli Tomac bo skušal ubraniti naslov prvaka v superkrosu.

Poleg tovarniškega voznika Kawasakija, ki bo branil naslov ter ostalim izjemno hitrim in zmagovanja željnim tekmovalcem, pa se v letošnji sezoni pridružujeta še dve znani imeni. To sta lanskoletna prvaka v 250 kubični diviziji Dylan Ferrandis ter Chase Sexton. Brez težav lahko trdimo, da bo konkurenca v sezoni 2021 močnejša kot kdajkoli prej, že zelo kmalu pa bomo videli, kdo bo konkurenci prvi vrgel rokavico.

Na stadionih žal še ne bo gledalcev.

Zakaj bomo tudi letos vsako nedeljo zjutraj nestrpno spremljali poročilo z zadnje dirke? 1. Ker je za naslov prvaka v igri vsaj 5 če ne 10 voznikov in bomo priča vznemirljivim posnetkom dirk. 2. Ker si Ken Roczen na Hondi želi osvojiti naslov kljub drami v zadnjih letih in je po vseh poškodbah spet nazaj v formi. 3. Ker Justin Bam-Bam Barcia na novem motorju Gas Gas izgleda tako zelo dobro in hitro.

Jaka Završan, Foto: Monster Energy, moštva