To so nove barve za modele Honda Africa Twin 2023, ki je vedno bolj priljubljena z avtomatskim menjalnikom

You are currently viewing To so nove barve za modele Honda Africa Twin 2023, ki je vedno bolj priljubljena z avtomatskim menjalnikom
23YM AFRICA TWIN

CRF1100L Africa Twin in CRF1100L Africa Twin Adventure Sports je za sezono 2023 sta prejela nove barvne posodobitve.  Na voljo so tri nove barvne kombinacije tega potovalnega enduro stroja.

Legendarna barva Grand Prix Red bo na voljo v barvi Mat Ballistic Black Metallic, zdaj skupaj s popolnoma črnim okvirjem. Kombinacija z novo Glint Wave Blue Metallic Tricolor so nadgradili z novim modrim oklepom žarometov ter modrim sprednjim blatnikom in zadnjim delom z rdečimi in belimi detajli.

23YM AFRICA TWIN

CRF1100L Africa Twin Adventure Sports, namenjena daljšim potovanjem, ki je leta 2021 predstavljala kar 56 % prodaje Africa Twin v Evropi bo na voljo v dveh značilnih barvah za naslednje leto. Klasična tribarvna kombinacija Pearl Glare White, skupaj z zlatimi platišči, ostaja v liniji in se ji pridružuje nova sodobna kovinska barva Mat Iridium Grey s črnimi detajli, ki dopolnjujejo črna platišča.

23YM AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS

Oba modela bosta na voljo s klasičnim šeststopenjskim menjalnikom ali menjalnikom z dvojno sklopko (DCT). Honda je po Evropi prodala več kot 200.000 motociklov, opremljenih z DCT, odkar se je sistem leta 2009 prvič pojavil kot opcija na VFR1200F. Dokaz za njegovo sprejetost na trgu je, da so leta 2021 DCT različice Africa Twin, vključno z Adventure Sports, predstavljale 51 % od prodaje modela. Za samo Afriko Twin je ta številka 41 %, medtem ko se za različico Adventure Sports dvigne na 61 %.

Vse o aktualnem modelu pa v videu:

Peter Kavčič, foto: Honda